O gravidă în vârstă de 34 de ani din raionul Cahul a murit din cauza unei infecții respiratorii acute. Potrivit Centrului de Sănătate Publică din Cahul, femeia era în a șasea săptămână de sarcină și a fost internată la spitalul raional, duminică, cu o zi înainte de deces. Doctorii, care s-au ocupat de acest caz, susțin că femeia a ajuns la spital în stare foarte gravă, fiind internată imediat în secția de reanimare, anunță E-sanatate.md.

Femeia însărcinată este din satul Doina, raionul Cahul și a fost transportată cu ambulanța la spitalul raional duminică dimineața. Medicii spun că la internare, aceasta avea dureri de cap foarte mari, tuse, dureri în articulații și tensiune arterială foarte scăzută. În baza tabloului clinic, medicii au stabilit diagnosticul de infecție respiratorie acută, astfel încât i-au administrat tratament împotriva acestei maladii.

„A ajuns la noi pe data de 15 și a doua zi la orele 11 a și decedat. Ne pare rău că așa s-a întâmplat, dar medicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viața. De curând aceasta aflase că este însărcinată, însă nu se afla la evidența medicului de familie. Cu câteva zile înainte de a muri a trecut mai multe examene medicale la un centru privat și totuși nu s-a pus la evidența medicului din localitatea de baștină”, a precizat pentru sănătate INFO Boris Spânu, vicedirector medical la Spitalul raional din Cahul.

Doctorul care s-a ocupat de femeia însărcinată, directorul Centrului Perinatal din Cahul, spune că starea pacientei a continuat să se înrăutățească treptat, deși doctorii i-au acordat ajutorul medical necesar.

„Am văzut-o a doua zi, era într-o stare foarte gravă, tensiunea extrem de joasă. Complicațiile nu erau generate de sarcină, dar de alte condiții. Fie era vorba de o gripă sau de o infecție virală acută. Medicina legală urmează să stabilească motivul exact”, a declarat Vasile Rotari, șeful Centrului Perinatologic din Cahul.

Nici specialiștii de la sănătate publică încă nu pot spune cu siguranță din ce cauză a decedat gravida din satul Doina. Aceștia susțin că analizele prelevate au fost transportate la laboratorul Centrului Național de Sănătate Publică din Chișinău abia ieri, iar rezultatele urmează să fie gata în câteva zile.

„Știm doar că medicii au suspectat o infecție virală acută. Noi am prelevat probele femeii și vom vedea dacă decesul a fost provocat de gripă sau de infecția virală acută. Rezultatele urmează să fie gata în zilele următoare”, a declarat pentru Sănătate INFO Nicolae Gaisan, specialist la Centrul de Sănătate Publică din Cahul.

Amintim că de la începutul acestui an gripa sezonieră a provocat două decese în rândul populației din Moldova. Este vorba despre o fetiță în vârstă de 12 ani din satul Valea Perjei, raionul Taraclia și despre o femeie în vârstă de 45 de ani din Chișinău.

Sursa foto: televiziunea-medicala.robzi.rocopilul.ro

Distribuie articolul: