De Ziua Îndrăgostiților îți poți impresiona jumătatea cu calitățile unui bucătar desăvârșit: alege să gătești bucate deosebite, dar și sănătoase în același timp. O astfel de cină va rămâne în amintire pentru foarte mult timp. Medicul nutriționist Maria-Victoria Racu ne oferă câteva idei pentru o cină romantică perfectă!

Îți poți surprinde astăzi jumătatea cu o cină deosebită, cu bucate speciale care îți vor delecta papilele gustative, dar în același timp vor acționa ca un afrodiziac!

O cină romantică înseamnă alimente hrănitoare

Dragostea plutește în aer, iar fluturii sunt neliniștiți în stomac. Sentimentele culminează seara, atunci când e timpul pentru o cină romantică. Ți-ai făcut deja un meniu? Știi cu ce o să îți bucuri cea de a doua jumătate?

Sper să nu fie o cină copioasă, cu carne grasă și multă. Sau salate cu maioneză. Mult alcool și desigur- un desert atât de dulce, încât să căutați hidratare întreaga noapte. De ce nu? Pentru că aceste alimente nu sunt recomandate pentru cinele târzii. Cu precădere, pentru cele romantice și neliniștite. Pentru că nu sunt alimente afrodiziace și nu o să îți bucure partenerul în nici un fel. Doar o să îngreuneze digestia, oferind și o senzație de balonare și discomfort. Sună romantic? Nu prea..

În schimb, optează pentru o cină ușoară, bogată în proteine și fibre ce se vor digera ușor. Carnea de pui, iepure sau curcan e binevenită. La schimb, poate fi și peștele copt. Și în ambele cazuri- garnitura de legume e strict indicată.

Și desertul? Ales și preparat corect, cu îndulcitori naturali, precum mierea de albini și fructele nu va avea un impact negativ asupra sărbătorii voastre.

Adaugă și 1-2 pahare de vin roșu. Afrodiziac natural, va colora seara romantică și va oferi o stare de relaxare. Atenție! Întrecând această limită, efectul afrodiziac al vinului va dispărea ca prin minune.

Alte alimente afrodiziace sunt: fisticul, șofranul, merele, fructele de pădure, ciocolata și ardeiul iute.

Urmând recomandările de mai sus, iată un meniu-exemplu pentru o cină romantică perfectă:

  1. Midii preparate în sos de vin roșu sec, ulei de măsline, usturoi și suc de lămâie

Cele două afrodiziace – midiile și vinul roșu vă vor bucura pe ambii în această seară. Dar și bogăția de zinc din midii va fi binevenită pentru jumătatea ta. Pentru că testosteronul și zincul sunt strâns conectate. Iar o seară romantică semnifică neapărat și un nivel potrivit de testosteron în sângele bărbatului tău.

  1. Salată din spanac, măr verde și roșu, miez de nucă, merișoare uscate, brânză feta, suc de lămâie și ulei de măsline.

Bogată în fibre și acizi grași, destul de sățioasă, dar și colorată – va fi garnitura perfectă pentru midiile în vin roșu.

  1. Budincă din avocado, pudră de cacao, smochine hidratate, extract de vanilie și puțină apă.

Mixând ingredientele, obții un desert sută la sută sănătos și cu proprietățile unui afrodiziac.

Nu uita de vinul roșu, dar și de buna dispoziție. Cum ți-o creezi, așa va fi ea- cina romantică din cea mai frumoasă zi din an.

Fii atentă la alegerea ta!

Maria-Victoria Racu, medic nutriționist.

Foto: Facebook.com, Google.com

Vezi și: Medicul nutriționist ne ajută să descoperim alimentele care „ard caloriile” și stimulează slăbirea!