Bloggerii sunt generatori de idei inclusiv în ceea ce privește utilizarea produselor cosmetice. Aceștia găsesc modalități creative și diferite pentru look-uri îndrăznețe și ieșite din tipare. Tânăra pe care o veți cunoaște mai jos susține că a găsit o bună alternativă pentru creioanele cosmetice, folosite de multe femei pentru conturarea ochilor și a buzelor. Da, folosește creioane colorate obișnuite pentru machiajul de zi cu zi și încurajează această practică. Ce spun producătorii acestor creioane și care e opinia experților din domeniu, aflați în continuare.

La 24 de ani, vloggerul (bloggerul video) american Rachel Levin a decis să înlocuiască produsele cosmetice din comerț cu cele mai obișnuite creioane colorate, care se vând în SUA. Astăzi, Rachel își conturează ochii și buzele cu creioane colorate cumpărate din magazinul de papetărie. Rachel susține că aceste instrumente se potrivesc excelent pentru trasara conturului și pot înlocui chiar și dermatograful. Tânăra mai spune că aceste produse sunt la fel de calitative, ca și creioanele cosmetice semnate de brandurile M.A.C. sau Make Up For Ever!

„Creioanele sunt absolut inofensive la interacțiunea cu pielea, pentru că nu sunt toxice”, susține vloggerul, într-unul din tutorialele distribuite pe internet, în care aceasta le arată internautelor cm să se machieze folosind creioane obișnuite.  Filmul a fost vizualizat deja de peste 2 milioane de ori în doar 23 de zile. Rachel Levin susține că nu există mai nicio diferență dintre creioanele cosmetice și cele de colorat!

În același clip, Levin apelează la linia fierbinte a companiei Crayola, pentru ca angajații să-i poată confirma: creioanele nu aduc niciun rău dacă sunt utilizate pe post de dermatograf. Adevărul e că cei de la linia fierbinte nu i-au confirmat acest lucru.

Deși au rămas flatați de o astfel de promovare, reprezentanții companiei „Crayola” au reacționat rapid, iar din mesajele lor se subînțelege surprinderea și mirarea: „Chiar dacă sunt inofensive, nu încurajăm folosirea produselor noastre pentru machierea ochilor sau a buzelor. Ele nu sunt prevăzute pentru pielea feței!”

foto: captură video

foto: captură video

Expertul estetician Mark Jacquot confirmă, la rându-i, că nimeni nu este asigurat, după utilizarea creianelor de colorat în scopuri cosmetice. „Produsele cosmetice obișnuite parcurg o perioadă îndelungată de testare, înainte să apară pe rafturile magazinelor. Creioanele colorate obișnuite și cele din ceară nu sunt testate dermatologic, de aceea folosirea lor în calitate de cosmetice nu este recomandată! Trebuie să înțelegeți că și cele mai inofensive ingrediente pot fi însoțite de reacții și iritații în special în jurul ochilor!”

Sursa: Hello Magazine

Distribuie articolul: