Astăzi, 10 octombrie, s-a desfășurat cea de-a doua ediţie a Festivalului „Măria sa – Mărul”.  De la mic la mare, copii și părinți, dar și oaspeţi de onoare, reprezentanţi ai Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, precum şi ai Direcţiei educaţie de sector,au fost prezenți la sărbătoare.

„O adevărată splendoare autumnală” – aşa au apreciat invitaţii gazdelor această sărbătoare a mărului. Plină de culoare, creativitate, ingeniozitate şi talent, expoziţia inaugurată în curtea IET nr. 215 a reunit într-un cerc al prieteniei cei 370 de preşcolari pentru a celebra mărul.

Activitatea organizată cu atâta măiestrie de către colectivul didactic, în colaborare cu părinţii, a avut ca scop promovarea unei alimentaţii sănătoase şi educarea consumului de mere în instituţiile de educaţie timpurie.

La evenimentul micuţilor au fost prezenţi şi reprezentanţii unei delegaţii a USAID, care a susţinut ideea organizatorilor şi a relatat copiilor despre importanţa consumului anumitor soiuri de mere. Dl Andrei Cumpănici, reprezentantul Proiectului „Agricultura performantă din Moldova”, finanţat de USAID, a comunicat că educarea consumatorului de fructe ecologice este un obiectiv prioritar al tuturor celor implicaţi în actul educaţional. „Noi ne propunem să promovăm soiurile dulci, suculente de mere, apreciate la nivel internaţional. Am venit cu un şir de recomandări privind recoltarea şi păstrarea merelor, iar micuţilor le dorim să crească sănătoşi şi să consume cât mai multe mere”, a concluzionat sursa citată.

Nutriţionista Victoria Ursu a desfăşurat în cadrul festivalului un atelier de preparare a strudelui de mere, iar doi preşcolari au asistat-o cu multă atenţie şi curiozitate. Precizăm că festivalul s-a produs într-o atmosferă autumnală remarcabilă, în compania interpreţilor îndrăgiţi de publicul chişinăuian – Maria Iliuţ, Costi Burlacu şi Corina Ţepeş.

Remarcabil este faptul că organizatorii au pus în valoare parteneriatul educaţional cu elevele Colegiului „Alexei Mateevici”, conducător de practică Svetlana Cicanci, implicând în desfăşurarea acţiunii 10 viitoare educatoare, actualmente eleve în anul II la colegiu, care-şi desfăşoară practica pedagogică în cadrul IET nr. 215.

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a apreciat înalt prestaţia cadrelor didactice, colaborarea cu părinţii, cât şi implicarea directoarei Veronica Cosnicean, în promovarea activităţilor de acest fel.