Ultima lună de iarnă ne aşteaptă cu daruri pentru Ziua Îndrăgostiţilor, dar vine şi cu câteva surprize nu tocmai plăcute pentru buzunarul nostru. În februarie este cel mai bun moment să-ţi cumperi vacanţa de vară, să-ţi plăteşti taxele şi impozitele locale şi să profiţi de reducerile de sezon. Iată şi alte lucruri pe care ar trebui să le faci în această lună.


Strânge bani pentru Ziua Îndrăgostiţilor

Pe 14 februarie sărbătorim Valentine’s Day, iar aceasta este ziua pe care o vei petrece alături de iubitul sau iubita ta. Nu crezi că ar fi cazul să începi să strângi de pe acum bani pentru cadouri?  Sau, de ce nu, pentru o scurtă vacanţă în doi, într-un oraş romantic. Sfatul nostru e să începi pregătirile din timp: află ce-şi doreşte partenerul tău de viaţă şi dă câteva ture prin magazine. Compară preţurile, dar şi calitatea produselor. Dacă îţi doreşti o minivacanţă, caută hotelul sau pensiunea şi fă de pe acum rezervarea.

Ziua_Indragostitilor

Nu rata reducerile de sezon

Încă de la începutul anului magazinele afişează oferte care de care mai atrăgătoare, discounturi şi promoţii. Însă, oficial, sezonul marilor reduceri de iarnă a început pe 15 ianuarie. Dacă nu te grăbeşti să profiţi de preţurile mici, nu vei mai găsi nimic pe rafturi. Hainele, încălţămintea, accesoriile, obiectele de decoraţiuni interioare se vând în această perioadă ca pâinea caldă. Este adevărat că magazinele sunt arhipline, dar merită, spunem noi, să pierzi câteva ore pentru haine reduse şi cu până la 50-70%.

Citește o carte. Sau 10

Iarna este timpul perfect pentru a sta lângă șemineu și a citi o carte interesantă. Cu siguranță vei obține satisfacție personală, îți vei îmbogăți vocabularul și vei păși într-o lume plină de povești, intrigi sau situații din viață traspuse frumos în niște file.

iarna8

Cumpără cauciucuri de vară 

Nu le cumperi în fiecare an, deci este foarte posibil ca la vară să ai nevoie de pneuri noi. Acum, cauciucurile pentru sezonul cald sunt mult mai ieftine, iar asta pentru că cererea este foarte mică sau nu există deloc. Toată lumea caută anvelope pentru zăpadă, aşadar s-ar putea să ieşi în avantaj din punct de vedere financiar. Dacă ştii că maşina ta are nevoie de cauciucuri de vară noi, nu mai sta pe gânduri şi mergi la cumpărături!

Pregăteşte-te pentru postul Paştelui

La 27 februarie, creştinii ortodocşi intră în Postul Paştelui, perioadă care va ţine până la data de 15 aprilie. Dacă vei ţine post, ar trebui să începi să-ţi pregăteşti organismul din timp, deoarece 40 de zile nu vei avea voie să mănânci carne, ouă şi lactate. Adică proteine de origine animală. Recomandat este să-ţi obişnuieşti organismul din timp cu acest regim alimentar, tocmai pentru a putea duce postul la bun sfârşit fără probleme de sănătate.

Aruncă din casă ce nu îți mai trebuie

Dacă ai prea multe lucruri inutile prin casă, aruncă-le. Lucrurile care se păstrează în casă mai bine de 3-4 ani și de care nu te folosești, nu le ține aproape. Poți să nu le arunci direct. Fă un gest de caritate și oferă ceva haine pe care pur și simplu nu le porți la niște sărmani.

iarna4

Cumpără-ţi vacanţa de vară

Cu cât cumperi mai repede vacanţa de vară, cu atât te va costa mai ieftin. Ştim cu toţii asta. Aşa că nu ar fi rău să alegi de pe acum o destinaţie, să faci o rezervare şi să cumperi şi biletele de avion. Pe site-urile agenţiilor de turism vei găsi oferte de nerefuzat şi vei putea alege ce crezi că ţi se potriveşte mai bine. Vei avea surpriza să constaţi că destinaţiile exotice de care nu te poţi apropia în sezonul cald costă acum extrem de puţin.

Pregăteşte-ţi silueta pentru primăvară 

În această lună ar trebui să te gândeşti serios să mai slăbeşti câteva kilograme, mai ales dacă ai observat că rochiile de anul trecut ţi-au rămas cam mici. Mâine, poimâine vine primăvara şi vei dori să laşi acasă îmbrăcămintea groasă şi să porţi haine subţiri. Dacă silueta nu-ţi permite, ia urgent măsuri! Încearcă o dietă bazată pe multe fructe şi legume proaspete şi renunţă la mâncărurile prăjite, grase şi la dulciuri.

Ocupă-te de sănătatea ta

Ai tot timpul pentru a merge la medic și a verifica dacă organismul tău este bine. Iarna este momentul cel mai oportun pentru a crește imunitatea organismului. Cel mai bine ar fi să faci o analiză generală, iar apoi să reușești la indicațiile specialiștilor să corectezi punctele slabe. La capitolul sănătate iarna acesta trebuie să îți aducă o bifă pozitivă.

iarna2

Bea vin fiert

Nu doar pentru că iarna este timpul perfect pentru a bea vin fiert. Deși o cană de izvar băută când îți este frig te va convinge de efectul benefic al acestuia. Poți organiza și merge cu gașca de prieteni la un vin fiert, va fi momentul oportun pentru a vă reaminti momentele frumoase și a face planuri.

iarna9

Sursa: click.ro