Deja de mai bine de un an nutriționista rusă Natalia Zubareva are grijă să le împărtășească părinților internauți sfaturi de alimentație echilibrată. Recent, Doctor_Zubareva le-a explicat tuturor cât de periculos este, mai ales pentru copii, consumul de chipsuri.

„Vacanța de vară a început, copiii se plimbă prin curți și nu cu mâinile goale. Într-o mână țin telefonul mobil, iar în cealaltă – pachetul cu chipsuri și apa carbogazoasă.

După mine, a controla, a învăța și a explica e nevoie până când copilul va înțelege de unul singur ce este bine și rău, inclusiv în privința mâncării. Cu interdicțiile nu ajungem prea departe, atât copiii, cât și adulții. Eu îi explic totul fiicei mele și îi ofer în toate dreptul să aleagă. Unor părinți le este mai ușor să cumpere chipsuri, pentru ca copilul să închidă gura.

Văzând cât de des plâng mamele, la consultațiile medicului, îmi voi permite să repet:

USA, California, Los Angeles, Three girls (10-11) reaching for crisps

Dacă îi oferiți copilului chipsuri, îi dați să mănânce nu cartof, ci un înlocuitor presărat cu glutamat de sodiu (E621) și aromatizatori, dar și un produs care conține o cantitate IMENSĂ de substanțe cancerigene: acroleina, acrilamida, glicidamida și altele. 

Știți foarte bine că sunt foarte loială cu lucruri care „se admit” și „se interzic”, dar chipsurile sunt total INTERZISE. 

Noi și copiii noștri nu suntem gropi de gunoi. Gândiți-vă și voi de ce oamenii vor să consume chipsuri iar și iar, fără să se poată opri?! De fapt, vă doriți nu chipsuri, ci amplificatori de gust, care sunt adăugați în ele. 

Mă omoară meniurile pentru copii, din cafenele și restaurante, în care cartofii prăjiți sunt pe primul loc!”, spune Natalia Zubareva.

Foto: Instagram, seriouseats.comhuffingtonpost.co.uk