Dacă ar fi existat raiul pantofilor, acesta ar fi plin de exemplare nerealizate. Apropae noi, doar cu câteva zgârâieturi, sau cu o curelușă ruptă, sau purtați de-a binelea, aceștia și-au pierdut dreptul la o adoua șansă.

Acum că suntem în continuă căutare de noutăți fashion, sau tindem să ne deosebim de mulțime prin originalitate, este un moment bun să ne punem în acțiune imaginația și să răscolim prin debara după acea pereche de pantofi pe care demult nu o mai purtăm, dar care ne este atât de dragă, încât nici să o aruncăm nu ne lasă inima.

Oferim imaginației Dvs un imbold spre acțiune reprezentat de următoarele poze, dar și câteva îndrumări.

Pentru a reda viață pantofilor, sandalelor sau ghetelor preferate, aveți nevoie de prea puține lucruri :

  • clei PVA/universal;
  • un pistol cu clei fierbinte;
  • mărgele, strasuri și alte elemente ce pot fi lipite;
  • dantelă, panglici, ac cu ață;
  • carioci permanente;
  • sclipici;
  • foarfece;
  • vopsele.

Să trecem la treabă!

Aplicați un strat geneos de clei peste tocurile roase sau botul pantofilor. Presărați sclipici deasupra și lpăsați să se susuce cleiuli. Pentru a securiza  și proteja sclipiciul, mai aplicați un strat de clei deasupra.

Procurați un clei pentru țesături cu care veți unge suprafața din țesătură a ghetelor. Aranjați dantela peste ghete și apăsați puternic pentru a se lipi mai bine. Tăiați excesul de dantelă. Asigurați-vă de nedoritele accidente prin a aplica puțin clei peste marginile dantelei.

Cu siguranță veți fi în centrul atenției la orice petrecere dacă veți purta și niște pantofi originali.

Ați putea să îi colorați în stil ombre, fiind asortați perfect cu rochia sau alte accesorii pe care le-ați ales.

Mai întâi prelucrați suprafața pe care vreți s-o vopsiți cu o bandă abrazivă. Roadeți un pic luciul pantofului și vopseaua se va prinde mult mai bine. Peste pantofii negri se va aplica un strat de vopsea aalbă pentru a evidenția și mai mult contrastul de culori. După ce ați uscat primul stra de vopsea (albă), e timpul să vopsiți pantofii în culoarea dorită. Lăsați să se usuce și, voila!

Dacă încălțămintea pe care o aveți nu se asortează ținutei alese, nu trebuie să alergați la magazin după o nouă pereche de pantofi, dar mergeți spre sertarul cu carioci și aminiți-vă de șotiile din copilărie. Colorați încălțămintea anume așa cum vă vine pe plac!

 

Foto: pinterest.com

Distribuie articolul: