Există anumite reguli de frumusețe pe care nu le vei afla din revistele pentru femei sau emisiuni televizate. Unele produse destinate pentru o anumită procedură de îngrijire îți pot fi utile și în alte circumstanțe. Trebuie să știi, spre exemplu, că balsamul pentru păr poate fi util și pentru epilare. Află mai jos mai multe secrete care îți vor fi de folos.

1. Poți oferi pielii tale un aspect uniform cu ajutorul ovăsului și a apei. Aplică pe față amestecul cremos din ovăs și apă pe față timp de 15 minute, astfel vei scăpa de roșeața de pe față și vei căpăta un aspect proaspăt al feței.

2. Cu ajutorul cartofului trecut prin răzătoare poți scăpa de petele de sub ochi. Înfășoară cartoful ras într-un tifon și aplică-l pe zona de sub ochi timp de 5 minute. Cartoful conține o enzimă, care oferă un aspect luminos pielii.

3. Poți obține un efect de bronz, dacă aplici autobronzant pe piele timp de jumătate de oră, imediat după ce ai făcut duș, când nivelul de PH al pielii este mai scăzut decât de obicei. Autobronzantul va acționa mai efectiv, iar bronzul va arăta mai firesc și se va păstra mai mult timp pe piele.

4. Dacă ai un stil de viață activ, fă duș în fiecare dimineață și seară, însă nu folosi șamponul de două ori pe zi.

5. Ia-ți rămas bun de la părul deteriorat. Pentru a scăpa de părul deteriorat la capete, piaptănă-ți părul de la capete spre vârfuri.

6. Poți aplica o loțiune chiar dacă ai pe față fond de ten sau pudră. Aplică pe mâini câteva picături de loțiune și, prin miscări circulare, poți oferi un aspect luminos și împrospătat tenului tău.

7. Lasă ochii tăi să strălucească. Se amestecă o cantitate mică de cremă din particule aurii cu ajutorul unui corector pentru zona ochilor. Astfel îți vei reîmprospăta aspectul și vei elimină zonele întunecate de sub ochi.

8. Accentuează-ți privirea. Atunci când ești presată de timp, nu inventa trucuri în machiaj. E nevoie doar să accentuezi partea interioară a pleoapelor cu ajutorul unui creion de culoare neagră sau cafenie.

9. Cuticulele uscate și deteriorate ar putea fi tratate cu ajutorul unui balsam pentru păr.

10. Ai grija de picioarele tale înainte de epilare. Aplică un amestec de ulei din măsline și sare de mare, apoi clătește bine picioarele. Amestecul îți va exfolia bine pielea picioarelor, îți va hidrata pielea și va facilita procesul de epilare.

Citește și: Cea mai simplă și eficientă metodă de peeling! Obții un rezultat miraculos cu un singur produs alimentar (Video)