O șoferiță care nu a vrut să acorde prioritate ambulanței care se deplasa cu girofarul pornit, săptămâna trecută, pe teritoriul Institutului de Cardiologie din Capitală, a fost amendată de oamenii legii. Pe marginea cazului s-a autosesizat Inspectoratul Național de Patrulare care a anunțat pe Facebook că i-a aplicat tinerei de 28 de ani o amendă de 900 de lei. 

Potrivit ProTV Chișinău, o șoferiță la volanul unei Honda nu a acordat prioritate unei ambulanțe care se deplasa cu semnalul sonor conectat. Ba mai mult, sursa citată scrie că la volan se afla fiica unei doctorițe angajate la instituția cu pricina. Când șoferul ambulanței a parcat, de el s-a apropiat mama șoferiței, care era pasageră în aceeași mașină, notează AGORA.md.  Aceasta i-ar fi făcut observație șoferului, spunând că acesta i-ar fi speriat fiica în momentul în care a pornit semnalul sonor.

Inspectoratul Național de Patrulare s-a autosesizat pe marginea cazului și a stabilit că șoferița a încălcat prevederile Regulamentul circulației rutiere.

„Menționăm că acest caz a fost înregistrat, iar șoferița în vârstă de 28 de ani a fost citată la Centrul unic de monitorizare și control al Inspectoratului Național de Patrulare, unde i-a fost întocmit un proces verbal cu privire la contravenție conform prevederilor art.241 alin.(2) Cod contravențional pentru neacordarea priorităţii de trecere a vehiculului cu regim prioritar de circulație, fiindu-i aplicată sancțiunea contravențională sub formă de amendă în mărime de 900 lei și 4 puncte de penalizare. Specificăm că șoferii care produc astfel de încălcări nu doar periclitează accesul la autovehicule cu regim prioritar de circulație pentru a ajunge la destinație, dar pot crea ambuteiaje, mai grav accidente și situații tensionate în trafic”, scrie într-un comunicat emis de oamenii legii.

Sursa: AGORA

Vezi și: Primăria a decis: sunt INTERZISE taxele colectate de la părinți în școli și grădinițe. Cei care le vor percepe, vor fi concediați