De câțiva ani, cântăreața irlandeză Sinead O'Connor luptă cu probleme grave de sănătate, dar și cu o depresie profundă. De curând, interpreta a publicat pe contul său de Facebook un video emoționant în care vorbește despre intențiile suicidale pe care le-a avut, dar și despre faptul că locuiește singură, departe de familie, într-un motel din New Jersey.


Fanii s-au arătat extrem de îngrijorați de declarațiile pe care le-a făcut artista în vârstă de 50 de ani. Și-a părăsit familia „din cauza că nu le pasă”. Totuși, spune că, dacă nu ar fi fost cei dragi, demult nu mai era în viață:

„Sunt singură. În viața mea nu mai e nimeni, cu excepția medicului meu. Psihiatrul meu e un om minunat și spune mereu că eu sunt eroul lui – lucru care „mă mănâncă de vie”. E foarte trist. Am oferit atâta dragoste în viața mea și nu pot înțelege cum un om poate fi într-o asemenea singurătate. Fac acest filmuleț pentru a arăta că bolile psihice sunt, într-o oarecare măsură, un drog. Nu le pasă cine ești. Iar toți oamenii care s-ar părea că trebuie să te iubească, să aibă grijă de tine, vorbesc cu tine de parcă ai fi un nimeni. Iar atunci când te simți rău și te înfurii pe ei, ei arată cu degetul la tine și spun: „Vedeți!”.”

61902583

„Mi-a frică, mi-e frică, la fel ca altor milioane de oameni ce au aceeași problemă, să rămân vie  în fiecare zi. Și pentru acei oameni, care mă fac să mă simt așa – continuu. Sunt puternică nu pentru mine. De mai bine de doi ani, trăiesc parcă o pedeapsă pentru boala mea psihică, iar nimănui nu-i pasă de mine. În acestă perioadă m-am tot rugat pentru ajutor. Dar, nu primesc niciun răspuns. De ce? Fiindcă eu m-a supărat că eu m-au lăsat. Iată ce se întâmplă atunci când oamenii cred, din greșeală sau nu, că ești bolnav psihic. Se folosesc de acest lucru, pentru a demonstra că tot ce gândești tu, ce simți tu, ce crezi tu, nu merită atenție. Din acest motiv, m-am ridicat și am plecat. Am plecat din Irlanda, de la copiii mei, de la tot. Eu vreau să rămân în viață. Nu voi permite nimănui să-și bată joc de mine, să mă oblige să mă simt un Nimeni. Eu fac tot ce îmi stă în putere. Știu că am o inimă bună.”

sinead-ok

Cei care au vizionat video-ul postat de interpretă, au sărit imediat în ajutorul acesteia.

Artista irlandeză este cunoscută nu doar pentru calităţile ei interpretative, ci şi pentru declaraţiile sale polemice şi extravaganţei vestimentare, are în palmares numeroase trofee, inclusiv un premiu Grammy şi trei MTV Video Music Awards. A fost diagnosticată cu tulburare bipolară în urmă cu un deceniu, a vorbit de mai multe ori în public despre afecţiunile sale mintale. În 2012, cântăreaţa şi-a anulat un întreg turneu, spunând că medicii i-au recomandat să se odihnească, după „o foarte serioasă cădere nervoasă”.

Iată unul dintre cele mai populare piese interpretate de Sinead O’Connor:

Foto: Captură video, Facebook.com

Distribuie articolul: