Protestele organizate de Platforma civică Demnitate și Adevăr continuă și astăzi în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Liderii mișcării au îndemnat cetățenii la proteste non-stop după ce Partidul Democrat l-a propus pe Vlad Plahotniuc în funcția de prim-ministru. Protestatarilor li s-a alăturat maestrul Nicolae Botgros, alături de colegii săi din Orchestra „Lăutarii”. Cel mai mare lăutar al neamului a scandat „Jos Tâlharii!” și s-a arătat indignat de situația politică la care s-a ajuns. Vedeți mai jos declarația maestrului.

„Bună ziua oameni de viață bună, pe care noi acum am ajuns să o cerșim. Îmi este rușine că am ajuns să cerșim dreptul la viață, fiind cei care muncim și facem viața frumoasă, iar pe noi nu ne iau în seamă. Este păcat și rușine. Eu aș fi bucurăs ca astăzi să vă cânt o horă, sârbă, să dansăm împreună, nu să cerșim. Viața asta urâtă pe care o ducem noi nu am făcut-o noi, ci ne-au făcut-o alții, cei care zilnic stau și numără milioanele și miliardele și se împart unii cu alții.

Din toate astea noi am avut parte doar de o viață urâtă – îmi pare foarte rău că cei care ne-au adus la asta nu au rușine de loc și încă mai vor la putere. Îmi pare foarte rău.

Muzica populară este a poporului, poporul sunteți dvs. Îmi pare rău că nu văd aici toți colegii mei care cântă muzică populară. Eu am venit cu tot sufletul meu aici, cu membrii Orchestrei „Lăutarii” și suntem aici alături de dvs. Vreau ca împreună cu dl Timofti hotărâm astăzi cel mai important lucru pentru noi: să scăpăm odată nu de oligarhi, dar de bandiți și de tâlhari. JOS TÂLHARII!”, a declarat maestrul Nicolae Botgros.

Cum vor evolua lucrurile la nivel politic și care va fi decizia finală a șefului statului cu privire la desemnarea unui candidat la funcția de premier puteți afla la minut din transmisiunea LIVE realizată de AGORA.md.

Sursa Video: Privesc.eu