Astăzi este Crăciunul și cu siguranță deja ai vazut o mulțime de fotografii pe rețelele sociale, în care totul  arătat ca fiind perfect, poate că treci printr-o perioadă mai grea sau în cazul tău nu e totul chiar atât de roz ca în fotografiile de pe rețelele sociale, ei bine nu dispera, nu ești unicul care crede că totul este exagerat și pentru aparențe. 

Deseori pe rețelele sociale vrem să aratăm că totul este perfect când de fapt adevărul este altul. Nata Albot a povestit pe pagina sa de Facebook și Instagram de acea parte a sărbătorilor care nu se vede pe rețelele sociale.

„Mie îmi plac sărbătorile, dar cred că ele sunt și o sursă imensă de stres pentru foarte multă lume. Iar rețele de socializare nu fac decât să agraveze asta.

E greu să faci față emoțional când se afișează atâta fericire, poze de familii perfecte, copii cuminți, curăței, pieptănați, proaspete mămici, subțiri, chitite și odihnite, de parcă copiii lor nu au colici noaptea. E greu să vezi vacanțe exotice cu paiul de aperol între dinți, despachetare de cadouri de la sponsori prin Insta stories, când ție nu-ți ajung bani nici de facturi să le plătești la timp. Eu personal am stări în care urăsc sărbătorile pentru standardele de perfecțiune pe care acestea ni le impun. Iar când primesc comentarii de genul: vai dar ce curat e la voi în casă, ai o familie perfectă, copilul tău e numai zâmbet, îmi vine să-i ieu de umeri pe cei care văd așa lucrurile, să-i scutur nițel și să le spun: faptul că eu nu postez casa mea răpănoasă, copiii mei plângând sau plini de muci verzi sau poze cum ne certăm între noi nu e pentru că la mine totul e roz. E normal să nu vrem să ne afișăm în ipostaze proaste. Pentru că vrem să le rezolvăm, nu să ne judece necunoscuții, să ne dea sfaturi nesolicitate sau să ne compătimească.

Totodată celor care nu simt „bucuria sărbătorii” țin să le spun că 75% din tot ce vedeți pe rețele nu e adevărat. În realitate, oamenii în cuplu se ceartă, și destul de des, mai ales de sărbători. Copiii nu suportă sesiunile foto și te costă o tonă de stres până obții poza ceea perfectă la brad, bună de afișat pe internet. Copii, de fapt, nu au cum să fie perfect curați și chitiți. Elementar, nu-ți mai ajung mâini pentru asta. Hainele frumoase fie sunt împrumutate, închiriate, fie cumpărate și returnate. Iar cele 25% de adevăr din frumusețea și fericirea afișată e un minim accesibil pentru oricine. Așa că eu vă doresc să aveți parte de ale voastre 25%, binemeritate, adevărate, ne mimate și foarte prețioase. Și să le aveți în viața reală. Asta deja devine un lux al timpurilor noastre. Îmbrățișări pentru toți voi, care vedeți dincolo de aparențe și cu toate acestea aveți înțelepciune destulă ca sa vă simțiți fericiți. Fă rai din ce ai.”

Citește și: Nata Albot dezvăluie 6 lucruri deosebite despre sistemul de învățământ canadian: „E foarte convenabil pentru cei care au familie”

Distribuie articolul: