Studii: Colegiul Național de Viticultură și Vinificație, Universitatea Agrară de Stat din Moldova, facultatea de Viticultură și Vinificație;

Ocupație: Fondatoarea brandului autohton „Sandi”;

Pasiune: Modă, design și croieli;

Limbi străine: Rusa și româna;

Ultima carte citită: „Străinul” de Danielle Steel.

Sugerează și tu o doamnă notorie!

NovitchiTimp de 20 de ani a înfruntat greutăți și a cunoscut succesul, iar acum se bucură că a pus pe roate o afacere în domeniul industriei texile. În materialul realizat în cadrul proiectului www.ealider.md, facem cunoștință cu Nadejda Novițchi- femeia lider care a lansat brandul SANDI de haine pentru femei elegante, sofisticate și de carieră.

Eroina noastră a prins drag de țesături și textile încă din copilărie.

Cu vocația de design vestimentar, Nadejda a mers la facultate să se facă vinificator, dar nu s-a reținut în această profesie decât cinci ani. Ideea afacerii ca designer vestimentar s-a copt îndelung, iar calea spre succes a întâmpinat mai multe obstacole.

Și-a început afacerea cu cinci lucrători, iar acum se bucură de susținerea a 30 de angajați.

Pentru femeile care doresc să-și deschidă o afacere, Nadejda le sfătuie să aibă încredere în ceea ce fac pentru că doar din greșeli poți învăța.

Precizăm că această platformă a fost lansată pe 15 septembrie. Inițiativa a fost susținută de Programul „Femeile în Politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, finanțat de Guvernul Suediei.

„Ealider” reprezintă o platformă de e-nominalizare care își propune să aducă în vizorul publicului femei și fete care locuiesc în Republica Moldova sau în afara țării, care au calități de lider. Scopul principal al platformei de e-nominalizare este de a prezenta exemple de femei și fete active în comunitățile lor, lidere în echipă, în organizații, în cariera pe care o profesează; femei și fete lidere care provin din diverse medii sociale, economice și de vârstă, fie că locuiesc în mediu urban, rural sau în afara țării.

Foto: Facebook.com

Sursa: EaLider.md

Sugerează și tu o doamnă notorie!