Pe bună dreptate Thailanda mai este supranumită și „tărâmul orhideelor“. Aceste flori se întâlnesc practic pretutindeni pe meleagurile thailandeze, numărând peste 1300 de varietăţi. Practic în fiecare oraș al Thailandei se regăsesc ferme de orhidee care țin ușile deschise pentru turiști. Și nu, nimeni nu are voie să rupă o floare de orhidee de pe tulpina unei plante, altfel va avea de-a face cu oamenii legii.

Una dintre cele mai grandioase ferme de orhidee din țară se află în Chiang Mai – capitala de nord a Thailandei. Aici veți regăsi cele mai renumite soiuri de orhidee din câte există.

P1060621

Tot aici se regăsesc cele mai minunate și rare orhidee cu inflorescență albă, dar și albă cu oranj. Pentru că se hidratează un pic altfel, unele dintre soiuri au nevoie de sere.

La ferma din Chiang Mai, gazdele pot arăta cum evoluează planta de orhidee de la semință și până la apariția inflorescenței.

2006_11_09-00_49_58

Un detaliu care face extrem de specială această fermă este abundența de fluturi exotici, care conviețuiesc cu miile de orhidee de aici, în acest rai de mireasmă și culoare, deci atmosfera e una de vis.


Oaspeții pleacă de aici cu orhidee care se oferă doar contra cost. Cei care nu vor o floare vie, își pot alege o multitudine de suveniruri pe plac.

IMG_1918-1024x768

În apropiere de fermă, turiștii pot cumpăra pisici de rasă originală siameză, extrem de căutată.

lairam28

Foto: AtTuned To Styleflickr.comfortykay.comshesnotofthisworld.comthetravelgal.blogspot.compegnsean.net, liveinternet.ru,  tripates.comTheresa Slender

Distribuie articolul: