Moldovenii au vorbit în 2016 circa 6,2 miliarde de minute la telefonul mobil. Datele sunt în descreștere, potrivit datelor statistice prezentate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), care spune că volumul traficului de voce s-a diminuat, față de anului 2015, cu circa 107,5 mil. minute (-1,7%).

În anul 2016, vânzările au scăzut cu 159 mil. 20,3 mii lei și au totalizat circa 3 mld. 441,9 mil. lei, iar numărul utilizatorilor de servicii a crescut cu 105,8 mii (+2,4%) și a alcătuit 4 mil. 429,3 mii. Specialiștii explică regresul în dinamica traficului de voce și al vânzărilor pe piața serviciilor de telefonie mobilă prin schimbarea preferințelor de consum al utilizatorilor de la telefonia mobilă la soluții alternative de comunicare prin rețeaua Internet care sunt mai ieftine sau se oferă gratuit (aplicațiile Skype, Viber, etc.)

Citește și:  În Moldova veți găsi mai multe femei decât bărbați pe Facebook și Instagram

La o sută de locuitori ai R. Moldova revin, în mediu, peste 124 de cartele SIM procurate de la furnizorii de telefonie mobilă, ceea ce înseamnă că o parte din utilizatori deţin câte două sau mai multe cartele.

Sursa: bani.md

Distribuie articolul: