Tânăra de 27 de ani, Rosalina Oktavia (Indonezia) din copilărie visa să devină model. A reușit să obțină ceea ce dorea, însă, în 2010, a suferit un accident, în care și-a rănit grav piciorul stâng. Acum trei ani, Rosalina și-a făcut o operație de restabilire a membrului, dar din cauza unei erori medicale, piciorul i-a fost amputat.

„Îmi amintesc cum m-am simțit imediat după amputare. Parcă s-a rupt lumea în bucăți. Nimeni nu ar trebui să se confrunte cu astfel de traume”, a spus fata pentru Caters News, citat de cosmo.ru. Potrivit Rosalinei, a avut nevoie de mai mult de patru luni să se recupereze și îi era rușine să iasă în stradă din cauza opiniilor oamenilor din jur.

În 2017, Octavia s-a căsătorit cu Don Kasunjith, de 30 de ani, și s-a mutat cu soțul ei în Singapore. Rosalina a obținut un loc de muncă în calitate de consultant într-o clinică, iar de curând a decis să se întoarcă la ocupația ei preferată – cea de a fi model. ”Oamenii din Singapore nu se uitau la mine într-un mod constant, dar uneori aceștia veneau și întrebau ce s-a întâmplat. Mie mai tare îmi place când o persoană întreabă ce s-a întâmplat, decât atunci când stă doar și mă privește. M-am uitat pe internet la modelele americane și cele din Europa care au membre amputate și m-am gândit ce mă împiedică și pe mine să arăt frumusețea pe care o posed, așa cum o fac ele”, a declarat Rosalina.

Recent, Rosalina a fost invitată să facă publicitate articolelor de îmbrăcăminte sportivă, pieselor vestimentare de seară și lenjeriei intime. Acum câteva luni, ea a pășit pentru prima oară după o lungă perioadă de timp pe podium – fata a reprezentat la una dintre cele mai mari show-uri de modă din Asia de Sud-Est. Oktavia a folosit un model protetic, realizat sub forma unui picior real, și mulți spectatori nu au observat nici măcar o diferență.

Citește și: Olga Afanas, model de viață: „Oamenii cu dizabilități sunt foarte dornici să contribuie la dezvoltare în diverse domenii”

După show-ul de modă din Singapore, Rosalinei i-a fost propus să devină ambasadoarea mișcării „Modele în dinversitate”, care promovează modele cu dizabilități și alte caracteristici corporale. ”Cariera de model m-a ajutat să mă iubesc și să mă accept. Știu că și altor persoane cu dizabilități acest lucru le poate da speranță și curaj”, a adăugat Oktavia.