Cu toate că în ultimii ani s-a tot afirmat că „40” sunt, în zilele noastre, așa cum erau „30” odinioară, totuși se nasc o mulțime de mituri despre sexualitatea oamenilor în jurul vârstei de 40 de ani. Site-ul Womansday.com oferă un top 8 al celor mai des întâlnite mituri despre sexul la 40 de ani, desființându-le, totodată.

1. Cele câteva kilograme în plus te fac dizgrațioasă

Să fie clar: bucuria sexului nu ține de câte kilograme ai, ci de felul în care te simți în clipa aceea. Lipsa de încredere în tine poate apărea indiferent de câte kilograme ai. În plus, mai trebuie să înțelegi că bărbaților chiar nu le pasă de cele câteva kilograme în plus pe care tu le vezi obsesiv. Ridurile, colăceii și ceva celulita nu înseamnă nimic pentru 99% dintre bărbați. Toate micile imperfecțiuni fizice compensează cu celelalte calități unice ale fiecărei femei.

 

2. „Dacă niciodată n-am avut orgasm, acum cu atât mai puțin o să încep să-l am”

E o afirmație complet falsă. Unele femei încep să simtă cu adevărat plăcerea după a doua naștere și după 40 de ani. În plus, plăcerea are mare legătură cu satisfacția generală a propriei vieți: atunci când te cerți cu soțul, atunci când ești stresată, aceste detalii își spun cuvântul și în gradul de plăcere pe care îl simți. Dimpotrivă, dacă trăiești o perioadă prolifică la serviciu, dacă viața ta e echilibrată, totul se va reflecta și în sex.

3. Corpul tau nu mai e sexy o data ce te apropii de premenopauza

Schimbarile care intervin in corpul tau o data cu anii premenopauzei constau in cicluri menstruale mai neregulate sau o eventual lubrifiere vaginala diminuata. Dar, indiferent de schimbarile prin care ai trece, corpul tau poate ramane la fel de plin de viata si sexualitate.

Eventualele bufeuri sau înroșeli la nivelul pielii pot fi cauzate de fluctuațiile hormonale din corpul tău, caz în care este bine să le discuți cu medicul tău de familie. Dar această perioadă, o dată ce copiii din casă au crescut și nu mai depind de tine, poate fi una înfloritoare din punct de vedere sexual, în care să experimentezi și să te simți extraordinar.

4. O dată cu înaintarea în vârstă, scade pofta de sex

De fapt, indiferent de vârstă, e greu să mai ai aceleași pofte sexuale după ce ai făcut copii. Iar apariția lor nu e legată neapărat de vârsta de 40 de ani. Și, evident, nimeni nu moare fără sex, că doar nu este mâncarea sau apă, să nu rezistăm fără. Dar toate astea nu au nici o legătură cu înaintarea în vârstă și cu faptul că îți dorești sexul mai puțin decât alte lucruri care îți aduc satisfacție și bucurie. În plus, specialiștii explică cât de benefic este sexul mai ales o dată cu înaintarea în vârstă, îmbunătățind circulația și implicit nivelul tensiunii arteriale.

5. Nu trebuie să-ți mai faci griji că rămâi însărcinată

Nimic mai fals, având în vedere statisticile mamelor care rămân adesea gravide la 40 de ani. Adevărul e că nu putem ști când încetam să mai ovulăm. Momentul acesta al opririi ovulației nu poate fi confirmat decât de către medic.

6. E perfect normal ca libidoul să scadă o dată cu vârsta

De fapt, s-ar putea să fie fix invers, cel puțin așa susțin specialiștii în endocrinologi care studiează nivelul hormonal în diferite stadii ale vieții. Femeile tinere au libido mai scăzut, pentru că au o viață mult mai stresantă decât femeile de la 40 de ani. Cele mai tinere au copii mici, sunt în plină ascensiune a jobului și încă au de dovedit multe. La 40 de ani ești mai lniistită și mai aplecată către propriul corp și propria sexualitate.

7. Tot ce te excită altădată, azi nu mai funcționează, o dată cu vârsta

Această afirmație are de-a face mai mult cu relația veche de cuplu, decât cu propria vârstă. Cumpără filme, cărți, reviste, fă ceva, astfel încât să înviorezi puțin relația.

8. Ești prea obosită ca să faci sex

Aici poate fi ceva adevăr, pentru că ai în spate niște ani de efort și muncă, dar până la urmă oboseala e doar o scuză ca să eviți sexul. Să te simți mereu fără energie nu e ceva în regulă, așa că mergi, din nou, la medic și vorbește despre starea asta. Un alt sfat este acela de a nu aștepta seara neapărat ca să faci sex, întrucât seara nivelul de energie este foarte mic. În plus, scoate din dormitor orice ar putea să-ți atragă atenția: televizor, telefon sau computer.

Citește și: Cum poți ajunge mai rapid la orgasm? Secrete pe care trebuie să le știi

Distribuie articolul: