Pe 27 august, de Ziua Independenței, în Piața Marii Adunări Naționale, toată lumea, de la mic la mare, este așteptată să vină să arate tuturor costumul popular, ia sau catrința pe care o are în garderobă. Ministra Culturii, Monica Babuc, îi invită personal pe toți moldovenii să demonstreze cât sunt de mândri pe portul lor tradițional.

Costumul popular reprezintă identitatea poporului nostru, tradiția și rădăcinile acestui neam. „Mă bucur că trăiesc o frumoasă perioadă, când costumul popular cunoaște o înflorire”, declară în spotul video interpreta Silvia Zagoreanu.

La rândul său, Valeriu Chiperi, conducător artistic al ansamblului „Moștenitorii” ne îndeamnă: „Să nu ne fie rușine să venim cu copii noștri în port popular!”. „Este foarte important ca tânăra generație să îndrăznească a se apropia de tradiție, a se apropia de costumul tradițional”, mai spune Nicolae Gribincea, conducător artistic al ansamblului de băieții „Plăieșii”.

„Dragi prieteni, la 27 august, să venim cu toții în Piața marii Adunări Naționale, unde a început istoria statului nostru independent, la Parada Portului Popular!”, spune în final Monica Babuc, ministru al Culturii.