În toamna anului trecut, fotografa de boudoir Victoria Caroline a publicat în rețeaua Facebook un mesaj care a devenit în scurt timp viral. Fotografa a împărtășit emailul pe care l-a primit de la soțul unei cliente, iar acel email poate deveni o adevărată lecție pentru toate cuplurile!

„Vreau să le povestesc doamnelor despre un moment în care m-am simțit prost. Am avut de realizat o ședință foto cu o femeie trecută de vârsta de 40 de ani, la un hotel din centrul orașului San Antonio. Avea forme, purta mărimea 18. M-am gândit chiar că arăta ca o zeiță, însă la fel ca și multe alte femei, a avut o cerere.

A venit la mine, m-a privit fix în ochi și mi-a spus: „Vreau să editezi în Photoshop toată celulita mea, toate vergeturile roșii, urmele de grăsime și ridurile mele. Vreau să mă simt superb doar o dată”.

Am făcut exact cum a vrut ea, am petrecut 1,5 ore muncind la editare, am făcut să dispară fiecare rid, cută și gropiță de celulită. Am transformat întruchiparea ei în ceea la ce visează să devină fiecare femeie. De Crăciun, ea i-a dăruit soțului său un album cu cele aproximativ 30 de fotografii. 3 zile mai târziu, am primit un email în care scria:

Bună, Victoria. Sunt soțul clientei tale … .

Îți scriu, pentru că am primit recent un album cu fotografii în care apare nevasta mea. Nu vreau să crezi că sunt supărat pe tine, dar am de gând să te vizitez.

Sunt cu soția mea de 18 ani și avem 2 copii frumoși împreună. Am trecut prin urcușuri și coborâșuri de-a lungul anilor și probabil soția mea a vrut aceste fotografii ca să ne condimenteze relația. Se plânge uneori că n-o mai consider atrăgătoare, că nu m-ar învinui dacă aș găsi o femeie mai tânără.

Când am deschis acel album, inima mi-a tresărit. Aceste imagini sunt… frumoase, nu încape îndoială că ești un fotograf talentat, dar asta nu e soția mea. Tu ai făcut ca toate defectele ei să dispară, însă asta este exact ceea ce înseamnă viața noastră.

Când i-ai scos vergeturile, ai șters urmele copiilor mei. Când i-ai scos ridurile, ai luat peste două decenii de râs și îngrijorări. Când i-ai scos celulita, ai luat toate bunătățile pe care le-am mâncat împreună de-a lungul anilor.

Nu-ți spun asta ca să te simți oribil. Îți faci treaba și asta e înțeles. De fapt, îți scriu ca să-ți mulțumesc. Văzând aceste imagini, mi-am dat seama că nu-i spun soției mele suficient de mult că o iubesc și o ador, așa cum face ea. Ea aude atât de rar asta, încât a crezut că imaginile editate sunt ceea ce vreau de la ea. Voi celebra imperfecțiunile ei tot restul zilelor mele. Îți mulțumesc că mi-ai reamintit.

Doamnelor, eu pot edita orice în Photoshop, însă vă voi ruga să vă gândiți de două ori atunci când veți vrea să ascundeți vreo urmă. Cei dragi ne prețuiesc și ne adoră exact așa cum suntem.

Acest email a fost cât e poate de realist și am plâns ca un copil timp de cel puțin 6 luni, ori de câte ori l-am citit. Vă încurajez să vă acceptați așa cum sunteți”, spune fotografa.

Foto: Victoria Caroline Boudoir

Distribuie articolul: