Revenită la Chișinău pentru o serie de evenimente dulci, cu aromă de levănțică și tradiție, Nata Albot a trecut și prin studio-ul proaspăt renovat al redacției noastre. Jurnalista, care e și mama a 3 fete, a ținut să le împărtășească mamelor un mesaj pe cât de sincer, pe atât de actual.

În primul rând, să nu uite niciodată că aceea prin ce trec ele, nu este ceva ce li se întâmplă doar lor. Asta li se întâmplă tuturor celor care sunt părinți și care nu au ajutor din partea nimănui.

Ice cream season officially open #mtl #mtllocal #lesgivres

A photo posted by Nata Albot (@nataalbot) on

Într-al doilea rând, și asta mi se pare esențial, îngrijirea copilului trebuie împărțită echitabil, între ambii parteneri. Asta este foarte important. Eu nu accept scuze de genul eu trebuie să câștig banii, iar tu ai grijă de copil – ceea ce aud destul de frecvent. Nu există așa ceva: omul care rămâne acasă, nu stă degeaba.

Omul care rămâne acasă, trebuie să aibă grijă de copil, de masă, de curățenie. Asta este o muncă! Da, ea nu aduce banul, dar efortul și energia consumată este uneori chiar mai mare decât atunci când te duci la birou, să câștigi un ban. De aceea, nopțile și nedormitul trebuie împărțite în jumătate, timpul petrecut cu copilul trebuie petrecut în jumătate, așa încât ambii parteneri să aibă timp pentru ei, să se dezvolte mai departe. Eu încurajez la maxim nevestele, mamele, să își revendice timpul lor privat pentru ele, pentru odihna lor, pentru dezvoltarea lor personală.

Să nu uite că toate sunt trecătoare, iar aceste perioade sunt atât de scumpe și prețioase, încât le va fi dor de chinul ăsta. La un moment dat, eram gata să renunț la alăptat, dar mi-am zis: când o să mai am eu această perioadă? Magda bate recordul, eu nu am alăptat niciun copil atât de îndelungat”, a mărturisit Nata Albot.

Tommorow is cold again /Azi +23, mâine +11, profităm de soare

A photo posted by Nata Albot (@nataalbot) on

Amintim că ieri, pe 5 mai, Nata Albot a „predat”, la Chișinău, „o lecție de maternitate”.

Foto: Arhiva Personală, captură video

Distribuie articolul: