Te numeri și tu printre cei care sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților? Dacă răspunsul este DA, acest articol e pentru tine. Ți-am pregătit mai jos un meniu complet pe care îl poți pregăti în maxim o oră, cu ocazia acestei sărbători. În plus, este delicios, sofisticat și... are efect afrodiziac.


Scoici Saint Jacques caramelizate

Ingrediente:

-60 g zahăr

-80 ml apă

-20 ml sos de pește

-15 g ghimbir ras

-35 ml suc de lămâie

-1/2 linguriță praf de usturoi

-1/2 linguriță fulgi de ardei iute

-4 lunguri ulei de măsline

-12 scoici Saint Jacques

-1 linguriță mentă tocată

-sare, piper

Mod de preparare:

1.Într-un castronel se amestecă o linguriță de zahăr, una de apă, sosul de pește, ghimbirul, sucul de lămâie, praful de usturoi și fulgii de ardei iute, până când zahărul se topește.

2.Într-un alt bol, se adaugă restul de zahăr împreună cu apa și se lasă să fiarbă, amestecând continuu, până se obține un caramel. Ai grijă, însă ca acesta să nu se ardă. Când caramelul s-a format, se stinge focul și se adaugă compoziția de condimente preparată în prealabil.

3.Într-o tigaie, se adaugă uleiul de măsline și se lasă la încins. Se asezonează scoicile cu sare și piper și se frig în tigaia încinsă timp de două minute pe fiecare parte. Se adaugă sosul și se amestecă bine. Se asezonează totul cu mentă. Se servește alături de un piure de morcovi și se decorează farfuria cu spumă de portocale și un morcov mic, fiert.

Brioșe „Red Velvet”

Ingrediente:

-350 g făină

-300 g zahăr

-1 plic praf de copt

-un praf de sare

-1 linguriță pudră de cacao

-300 ml ulei

-250 g lapte bătut, la temperatura camerei

-2 ouă mari

-coajă rasă de la o lămâie

-1 linguriță zeamă de lămâie

-1 fiolă esență de vanilie

-colorant alimentar roșu

Pentru glazură:

-250 g unt nesărat

-450 g mascarpone

-1 fiolă esență de vanilie

-500 g zahăr pudră

Mod de preparare:

1.Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius și se tapetează o tavă pentru brioșe cu hârtii speciale. Într-un bol încăpător se adaugă făina, zahărul, praful de copt, sarea și cacao și se amestecă bine.

2.Într-un alt bol, pentru mixer, se bat ouăle până devin spumoase, se adaugă laptele bătut și zeama de lămâie, vanilia și coaja de lămâie. Se adaugă câte puțin colorant alimentar până se obține o compoziție de un roșu închis. Se adaugă ingredientele uscate și se amestecă ușor, cu ajutorul unei linguri.

3.Aluatul obținut se adaugă în formele pentru brioșe, umplând doar 2/3. Se coc la foc potrivit timp de 20 de minute.

4.În acest timp, se prepară glazura. Se adaugă untul într-un castron pentru mixer și se mixează până își triplează volumul și devine spumos. Se adaugă vanilia și mascarponele și se continuă să se mixeze până se obține o compoziție omogenă. Treptat, se încorporează zahărul. Se decorează brioșele atunci când sunt gata.

Cocktail „La vie en rose”
Ingrediente:

-360 ml șampanie roz

-6 lingurițe de apă de trandafir

-3 cuburi de zahăr

-3 căpșuni tăiate felii

Mod de preparare:

1.Se amestecă apa de trandafir cu zahărul, până când acesta se topește. Se adaugă căpșunile peste amestec și se lasă să stea timp de 2-3 minute. Este suficient ca fructele să lase zeamă și să aromeze cocktailul. Se toarnă șampania rece și se servește imediat, în pahare speciale.

Foto: acasa.ro

Distribuie articolul: