Curtea Supremă de Justiție a respins ca inadmisibil recursul declarat de medicul Stanislav Florea. Astfel, sentința este definitivă, medicul care a violat 16 paciente urmând să ispășească 15 ani de detenție, conform deciziei Curții de Apel Bălți, din martie 2019, menționează AGORA.md.

Decizia CSJ a fost luată la 19 noiembrie, iar pronunțarea va avea loc o lună mai târziu. Astfel, recursul împotriva instanței de apel, înaintat de inculpatului Florea, a fost respins de CSJ, iar decizia condamnării la închisoare pentru 15 ani este menținută.

Amintim că în februarie 2013, o beneficiară a Internatului Psihoneurologic din Bălți și-a sunat rudele, anunțându-le că a fost violată de medicul care o tratează. Atunci, la faţa locului s-a deplasat grupul operativ al Comisariatului de poliție și procurori din Bălți, recepționând plângerea victimei. Fiind supusă unei expertize psihiatrice, femeia a fost calificată ca fiind responsabilă, fapt care a servit drept temei pentru inițierea unei cauze penale pentru viol. Ulterior, în timpul investigațiilor, au fost identificate și alte victime, în total, 16. Stanislav Florea a pledat nevinovat.

În octombrie 2016, Stanislav Florea a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis. După pronunțarea sentinței, acesta a rămas în libertate. Deși despre acest caz s-a aflat încă în 2013, procesul a fost tărăgănat până în martie 2019.

Atunci inculpatul a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Bălți. Magistrații au modificat sentința primei instanțe, care l-a condamnat pe medic la 13 ani de pușcărie.

Sursa: AGORA