Află tot ce trebuie să știi despre intoxicația alimentară, mai ales că recunoașterea imediata a simptomatologiei este foarte importantă, întrucât unele intoxicații pot pune viața pacientului în pericol, fără o intervenție medicală.
„Intoxicația alimentara este acea stare de rău ce apare după ingerarea alimentelor alterate sau contaminate cu bacterii și care apare de obicei după 2-4 ore după consumarea acestora”, explică medicul de familie Cristina Ciocoi.  
Acuzele(simptomele) care apar la pacient se pot manifesta astfel:
 – fatigabilitate moderată spre gravă,
 – vomă de la 5-8 ori in zi,
 – scaun moale mai mult de 8-10 ori în zi până la apă, care poate fi însoțit de sânge și schimbarea culorii în verde sau galben;
 – febra 37,8-39;
 – dureri surde de tip înțepător în abdomen (burtă), asociate cu grețuri accentuate;
 – dereglări de vedere (ceață sau dedublarea obiectelor);
Starea generală se agravează mai accentuat la digerarea conservelor a ciupercilor (aici în afară de acuzele descrise anterior se mai adaugă halucinațiile, cât pierderea cunoștinței (leșin) ) etc…
În condiții de domiciliu, pacienții își fac spălături gastrice cu 2-3 litri de apă simplă.
 – Se administrează pastile de cărbune activat (se calculează câte 1 pastilă pentru fiecare 10 kilograme și se iau de 3 ori pe zi).
 – Se prepară 1 litru de soluție de Regidron, care se bea timp de 5 ore, fără întrerupere, indiferent de scaunul pacientului. 
 – Se administrează Paracetamol de 500 mg -1500 mg sau Ibuprofen 200-400 mg în zi, în caz de febră.
O mare importanță o are dieta pacientului care trebuie să fie alcătuită din supe, pesmeți, terciuri pe bază de apă.
Adresarea la medic se face dacă febra este mică (37.0-38.0), iar vomele și scaunul nu mai mult de 5-6 ori în zi. Însă dacă febra persistă cu vome, scaune abundente se solicită neapărat ambulanța la 112!