Avem un stil de viață agitat, iar sportul și masajul presupune cea mai eficientă metodă de relaxare și revigorare.

El e Ruslan Codreanu, masor începător, dar care a ocupat locul doi la Campionatul „BEAUTYPROF” 2016. Deși e la început de drum, pentru Ruslan masajul este mai mult decât o simplă procedură, este o adevărată terapie nu doar pentru trup, dar și pentru spirit. Cum l-a decoperit și ce efecte benefice ne oferă masajul, aflați din interviul de mai jos.

„Mi-a părut foarte interesant campionatul de masori. Am paticipat pentru prima dată la un astfel de concurs și am avut o experiență frumoasă. Totul a fost foarte bine organizat. Toți participanții au fost bine pregătiți. În primul rând, concursul presupunea experiență. Personal, participând la un astfel de concurs, am învățat masajul clasic, pe care l-am și început a practica.

Am ales meseria de masor pentru că, în primul rând sunt antrenor profesionist de fitness, de aproximativ 15 ani și observ cum oamenii care vin la sală au necesitatea de a se relaxa mai mult, atât mintal cât și fizic. Una e când ei vin și se antrenează, alta e când ei vin zi de zi la sală. Ei zilnic se confruntă cu stres, așa că am decis să-i ajut cu un masaj de relaxare.

Există două timpuri de masaj: masaj de relaxare și masaj terapeutic. Masajul terapeutic include mai multe tipuri de masaj, acesta fiind practicat mai mult la spitalele de reabilitare, pentru persoanele care au probleme acute la spate. Masajul de relaxare, în comparație cu cel terapeutic, nu se face pe o perioadă lungă de timp. Masajul de relaxare se face persoanelor care vor să să-și recupereze puterile după o zi plină de stres.

Persoanele care au probleme cu spatele, dar frecventează sportul, pot opta pentru masaj, fie chiar și masaj suedez. Totul depinde de cât de acută e problema de sănătate și desigur, dacă medicul le permite.

Masajul poate ajuta la vindecarea diferitor probleme, precum scolioza. În primul rând, depinde de cum persoana dată își petrece toată ziua: fie la oficiu, stând ore în șir așezată sau conducând mult timp mașina. Desigur masajul relaxează mușchii, astfel persoana își îndreptă și spatele. Cred că trebuie să facă măcar 10 ședințe de masaj pentru a vedea efectul.

Masajul este interzis persoanelor ce au traume serioase, în special celor de au probleme cu pielea. Acestora nu li se recomandă masajul sub nicio formă.

Pentru masaj folosesc diferite tehnici, chiar și ale mele proprii, dar lucrez diferit cu fiecare persoană aparte. Sunt mulți care doresc doar o ședință de relaxare. Mă strădui să le ofer ce-și doresc, astfel includ masaj cu aromaterapie, oferindu-le o atmosferă de liniștire dar și alte tehnici proprii.

Nu practic masajele care dor, chiar și masajul sportiv e imposibil să nu doară. Masajul sportiv trebuie aplicat persoanelor pentru recuperare și să-l faci cât mai repede după un antrenament sau înainte de ocompetiție. El este indicat celor care au dureri musculare.

Un masor bun trebuie să aibă o ținută foarte bună. Desigur pentru un masor, aspectul fizic foarte mult contează. Atitudinea față de client contează foarte mult. În calitate de masor trebuie să fii și un psiholog bun, să discuți cu oamenii, să știi când ei au nevoie de liniște sau când ei doresc să vorbească.

Oamenii au nevoie de masaj tot mai mult și mai mult. În fiecare zi oamenii sunt stresați. Fie de dimineață nu reușesc la serviciu sau nu-și beau cafeaua. Pentru relaxare ei au nevoie de măcar o ședință de masaj o dată în săptămână.

Pentru ca masajul anticelulitic să fie efectiv, e cazul ca și alimentația să fie corectă. Masajul în sine, de la 15 la 20 de proceduri, are efect, dar iarăși dacă nu menții o alimentare corectă și nu duci un mod de viață sănătos atunci nu ai nici un rezultat. Corpul trebuie ajutat. Masorul nu face totul, mai depinde și de tine. Trebuie să mâncăm în cantități mici, măcar de 4 sau 6 ori pe zi. Lumea însă obișnuiește să mănânce seara după o zi lungă de lucru.

În cadrul concursului am avut lecții profesionale cu doamna Elena Zenscovaia care ne-a ajutat foarte mult. Astfel noi toți am făcut cunoștință și practic am devenit o familie. Deja ne cunoșteam și, sincer vorbind, nu eram acolo pentru a concura unii cu alții, ci mai mult pentru a concura cu noi înșine, pentru a ne vedea propriile limite.

Toți se întreabă care este diferența dintre un masor și o masoare. Mulți cred că femeile nu pot avea destule puteri pentru un masaj bun – ceea ce este greșit. Desigur trebuie să avem puteri. Mâinile noastre obosesc foarte tare. Prin mâini noi redăm emoțiile pozitive. Astfel mâinile noastre trebuie să fie puternice și bine antrenate. Cariera unui masor cu mâini slabe nu va fi lungă, maxim 1 sau 2 ani, în final ei vor fi cei care vor apela la un masor.”

Distribuie articolul: