Maria este o adevărată luptătoare, mama a trei copii și supravețuitoare a violenței și a abuzului sexual din partea soțului.

Din păcate nici copilăria Mariei nu a fost una fericită. Și-a privit de nenumărate ori mama care mergea bătută la culcare. De violența tatălui nu a scăpat nici ea și nici cei șase frați ai săi. Mai târziu și-a legat viața de un bărbat pe care îl cunoștea prea puțin, după câțiva ani

Maria s-a căsătorit cu un bărbat, care ar fi trebuit să o iubească, dar care din păcate i-a arătat aceeași cruzime ei și celor trei copii ai săi.

După mulți ani de suferință, Maria a reușit să rupă cercul vicios. Acum EA ajută femeile care sunt în aceeași situație.

„Împreună cu alte supraviețuitoare ale violenței, merg în localități, mă întîlnesc cu femeile, le vorbesc despre violența în familie, despre drepturile lor și prin exemplul meu le inspir să înceapă o viață fără violență. Multe dintre acestea mă cunoșteau de când eram căsătorită, știau că am fost abuzată de fostul meu soț. După ce au auzit povestea mea, au avut încredere în mine, mi-au povestit istoriile lor și s-au adresat la poliție sau organizațiilor de suport. Pentru curaj și implicare, am fost inclusă în lista BBC 100 cele mai inspiraționale femei din lume. Eu voi continua să încurajez femeile să rupă cercul violenței și sper că tot mai multe și mai multe femei vor alege o viață fără violență!”

Maria mai are o singură dorință și nu atât pentru ea, cât pentru cei trei copii ai săi. Are nevoie de o casă.

„Deși zilnic depun efort pentru realizarea acestuia, nu reușesc de una singură. Ajută-mă să ofer această fericire micuților mei. Eu, însă, în continuare am să inspir alte femei!”

Pentru mai multe detalii accesează guvern24.md