Un fel de mâncare pe care o să-ți dorești să-l prepari mereu în această vară, mâncărica de vinete este uşoară, se face rapid şi nici nu ai nevoie de multe ingrediente. Unde mai pui că vânăta este o legumă foarte sănătoasă şi gătită devine dulce.

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 1 roşie mare (sau câteva roșii cherry)
  • 4 căţei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Preparare:

Spală și taie vinetele în cubulețe sau rondele, presară-le cu sare și lasă-le la scurs. După 30 de minute, pune-le pe un prosop curat și usucă-le.

Ia o tigaie mare și pune-o la încins cu uleiul.  Adaugă vinetele  cam 8 minute și adaugă roșia spălată și tăiată cubulețe.

Adaugă sare și piper și amestecă, pentru ca legumele să nu se prăjească prea tare. Gătește încă 10 minute și stinge focul. Presară pătrunjelul mărunțit și servește cu lipie și zeamă de lămâie.

PS: E delicioasă și rece.

Poftă bună!

SURSA

Vezi și: Cocktail Mojito, preparat acasă. Răcorește-te în stil cubanez cu o băutură savuroasă

Distribuie articolul: