Așadar, continuăm seria de rețete de post. Astăzi mi-a fost poftă de o mămăliguță cu tocană, mmmm! Dar va fi o tocană de legume, care de altfel nu e cu nimic mai prejos decât cea tradițională de carne. Poftiți vă rog! Rețetă pentru 4 porții. Prețul unei porții 10 lei

  • 300 gr ciuperci (păstrăvi)
  • o vânătă
  • 2 pahare făină de porumb
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • Condimente: măghiran, coriandru măcinat
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare
Se spală bine ciupercile și vânăta. Se taie felii lunguiețe.

Feliile de vânătă se presoară cu sare și se lasă pentru 10 minute, după care le scurgem de zeama pe care au lăsat-o și le prăjim într-o tigaie cu o lingură de ulei.
În altă tigaie călim ceapa tăiată fideluță. După ce se înmoaie, adăugăm ciupercile tăiate. Condimentăm cu măghiran, coriandru și puțin piper și sare (nu uitați că vom adăuga vânăta, care e deja sărată).

Lăsăm ciupercile să înăbușe la foc mic vreo 10 minute. După ce vânăta s-a prăjit, o răsturnăm în tigaia cu ciuperci și le amestecăm. Mărim puțin focul și le mai ținem pe foc încă 5 minute, după care adăugăm usturoiul pisat mărunt. Tocănița este gata.
Rețeta mămăliguței o știe fiecare moldovean, așa că nu o voi descrie. Prepararea ei ține de măestria fiecăruia. Însă promit să-i dedic o postare ulterioară cu cele mai răspândite metode.

Ornarea
Aranjăm pe un platou o porție de mămăliguță, facem o adâncitură în centru, iar deasupra aranjăm tocana de ciuperci și vânătă. Servim cu mujdei din roșii și usturoi.

Poftă bună!

Distribuie articolul: