Creativitatea nu are limite pentru ea, iar cei pe care îi instruiește îi devin colegi de breaslă și o bucură cu succesele lor. Liubov Ojog este make-up artista căreia nu i-a fost frică niciodată de potențiala concurență a elevelor sale și recunoaște sincer: make-up-ul e meseria in care trebuie sa crești mereu. Cum a descoperit această artă și ce planuri are cu Academia de make-up care îi poartă identitatea, aflați din interviul de mai jos.

Când am fost pentru prima oară ca model am înțeles cu adevărat importanța machiajului

Prima întâlnire cu make-up-ul a fost, ca la toate domnișoarele, în adolescență. O amatorie timidă, însă de care îmi amintesc cu plăcere, fiind cumva începutul unei cariere pe care o clădesc zi de zi. Însă adevăratul farmec l-am simțit atunci când am mers pentru prima oară în calitate de model! Anume atunci am simțit vibrația și dorința de a pătrunde în această artă cu adevărat. Fiind și studenta la Academia de Arte, probabil arta machiajului m-a cucerit și de atunci nu am mai putut renunța la aceasta pasiune!

liuba 10

Am exersat machiajul pe rude, prieteni… cu toți făceam experimente

Inițierea în arta machiajului a fost o etapă anevoioasă, dar și palpitantă. Primele machiaje erau… în mare parte experimente și căutări ale echilibrului, a armoniei. Eșecurile sunt inevitabile la această etapă, însă eu încercam să le transform în experiențe și lecții de urmat. Încercam să acumulez cât mai multă practică, așa că machiam prietenele, rudele, persoanele apropiate, fiecare fiind o parte din experimentele mele. Eram emoționată și eu pentru primele reușite, citeam emoțiile celor pe care îi machiam – se bucurau de efectul inedit.

liuba 6

Din păcate mulți percep predarea make-up-ului ca un pericol de concurență

Școala de make-up a fost întotdeauna un obiectiv al meu. Am conceput-o chiar mai mult decât o școală – un centru de artă, un loc în care să se dea frâu liber imaginației, creativității și a tipajelor inedite. Din păcate mulți percep predarea make-up-ului ca un pericol de concurență, ceea ce se răsfrânge asupra calității. Eu consider că anume succesele elevilor mei sunt un indicator de performanță și chiar mă bucur enorm de reușitele lor. Chiar nu am frica de a fi depășită și nu e vorba de o supra-apreciere, dar sincer cred că predarea, învățarea artei machiajului pentru elevele mele are efecte foarte benefice și pentru mine, căci mă îmbogățește cu idei creative noi.

liuba 1

Instinctul frumuseții, echilibrului și acurateții sunt fundamentale

liuba 11Nu am criterii după care selectez studentele – doar vreau să văd îl ele dorința de a învăța arta machiajului. Consider că oricine trebuie să beneficieze de oportunități, însă mereu voi observa oamenii care au într-adevăr sclipici în ochi și dorință de a deveni profesionist. Deocamdată nu am avut studenți – băieți, dar știu că în ultimul timp bărbații sunt din ce în ce mai prezenți în industria frumuseții. Mi-ar plăcea să predau unui bărbat și admir acest talent, indiferent dacă îl manifestă o femeie sau un bărbat. Pentru mine cel mai important este abordarea creativă.

Nu visez să machiez mari personalități – e suficient să am clienți cu trăsături deosebite

Îmi propun să cresc continuu ca profesionist, lucru pentru care muncesc zi de zi. Toate eforturile mele sunt pentru avansarea și creșterea platformei Academiei de make-up Liubov Ojog. Nu mă opresc la predare, dar merg cu regularitate și eu la școliri, în special peste hotare, îmi doresc mereu să pot aduce oamenilor care așteaptă mai multe cursurilor de instruire cu accente tematice sau masterclass-uri specializate. Nu visez să machiez anumite personalități marcante, dar am persoane, clienți fideli, trăsăturile cărora mă cuceresc de fiecare dată. Anume pe aceste persoane carismatice sunt gata să le machiez non-stop

Foto: Arhivă personală

Distribuie articolul: