Nu vorbește prea des despre viața sa personală, în schimb își realizează misiunea de ministru (deja în exercițiu) așa cum n-au mai făcut-o alții anterior. Maia Sandu a fost invitată, miercuri seara, la o nouă ediție marca TEDxChisinau, la Muzeul Zemstvei, acolo unde a vorbit despre evoluțiile înregistrate de sistemul educațional autohton și a declarat: „Bacalaureatul a fost exercițiul prin care am scos sistemul, dar și întreaga societate, din zona de confort”. La sesiunea de întrebări - răspunsuri, Maia Sandu a fost întrebată oricum despre realizările personale pe care le urmărește. Ce a răspuns ministra în exercițiu, vedeți mai jos.

Nu vorbește prea des despre viața sa personală, în schimb își realizează misiunea de ministru (deja în exercițiu) așa cum n-au mai făcut-o alții anterior. Maia Sandu a fost invitată, miercuri seara, la o nouă ediție marca TEDxChisinau, la Muzeul Zemstvei, acolo unde a vorbit despre evoluțiile înregistrate de sistemul educațional autohton și a declarat: „Bacalaureatul a fost exercițiul prin care am scos sistemul, dar și întreaga societate, din zona de confort”. La sesiunea de întrebări – răspunsuri, Maia Sandu a fost întrebată oricum despre realizările personale pe care le urmărește. Ce a răspuns ministra în exercițiu, vedeți mai jos.

Când i s-a spus: „Maia Sandu este o femeie destul de frumoasă, o „Doamnă de Fier”, pe alocuri, dar necătând la aceasta, sunt foarte curios și, probabil mulți ca mine vor fi curioși să afle când această inimă de femeie dură se va lăsa îmblânzită de un bărbat și dacă noi avem șansa să o vedem pe Maia Sandu vreodată în rochie de mireasă”, ministra în exercițiu a răspuns:

„În rochie de mireasă – nu, dar mai departe, nu știu. Ce să zic? Cred că ar trebui să plec din funcție, cred că vă imaginați că am prea puțin timp pentru alte lucruri, poate și mai importante: să citesc o carte, de exemplu. Mie îmi place să călătoresc, deci trebuie să fac sacrificii enorme, acum, de când sunt în funcție. Citesc foarte puțin, călătoresc foarte puțin, sunt niște sacrificii pe care mi le-am asumat, dar, știți, întotdeauna mă gândesc că n-o să dureze mult și, respectiv…”

11698669_1042818169083576_6908714661117480276_n

Maia Sandu are vârsta de 43 de ani și a fost învestită în funcția de ministru al Educației al RM la 24 iulie 2012. Pentru a exercita această funcție, Maia Sandu s-a întors din Statele Unite ale Americii. Asta, în contextul în care între 2010 și 2012 a lucrat în calitate de consilier al Directorului Executiv al Băncii Mondiale, la Washington DC, SUA.

Anterior, în cadrul emisiunii „Alb și Negru”, Maia Sandu mărturisea următoarele, despre ceea ce îi lipsește cel mai mult din SUA: „Îmi lipsesc prietenii de acolo și, dacă e să fiu sinceră, acolo făceam hiking. În Statele Unite și în special în Washington, sunt foarte multe parcuri naționale. La week-end, asta făceam: mergeam prin aceste parcuri kilometri și kilometri, ori la noi nu există trasee, chiar dacă există codri. La noi nu e atât de sigur să mergi. E un lucru care îmi lipsește, pentru că e sportul meu preferat. Dar acomodarea nu a durat mult. A fost șocul noului job și nu a durat deloc”, declara ministra.

Distribuie articolul: