Biroul de presă al Ministerului Educației al Republicii Moldova informează despre faptul că Maia Sandu a devenit câștigătoarea premiului pentru Leadership în Responsabilitate Socială pentru regiunea Europa și Asia Centrală, decernat de Parteneriatul Global pentru Responsabilitate Socială (GPSA) – o inițiativă a Băncii Mondiale. Maia Sandu a obținut premiul respectiv în semn de recunoaștere a asumării unei abordări raționale și sistemice în eforturile de a îmbunătăți calitatea educației. Ceremonia de premiere a avut loc ieri, la Washington DC și a fost găzduită de Sanjay Pradhan, vicepreședinte al Băncii Mondiale pentru Leadership, Învățare și Inovare.

Serviciul de presă mai informează că la eveniment, au fost premiați șapte lideri regionali, reprezentanți din guverne și organizații din societatea civilă. Distincțiile au fost acordate pentru contribuții remarcabile, influență și impact în domeniul responsabilității sociale drept mijloc de eradicare a sărăciei și promovare a prosperității.

foto: Facebook/Ministerul Educației

foto: Facebook/Ministerul Educației

Pe lângă noul Cod al Educației recent adoptat, politica ministrului Maia Sandu este caracterizată de impunerea unor reguli stricte anti-copiat în timpul examenelor de bacalaureat, fapt pentru care a devenit erou național pentru mulți susținători din societate. Maia Sandu promovează implicarea și participarea ONG-urilor și a cetățenilor în dezbaterile din educație, încurajând rolul acestora în monitorizarea calității serviciilor educaționale”, se indică într-un comunicat emis de Banca Mondială.

Foto: captură thegpsa.org

Foto: captură thegpsa.org

Thegpsa.org a publicat lista completă a câștigătorilor din diferite regiuni ale lumii. În total, 3 femei se regăsesc în această listă formată din 7 câștigători.

foto: captură thegpsa.org

foto: captură thegpsa.org

Maia Sandu și-a început activitatea în calitate de ministru al Educației al RM în 2012, după revocarea din funcție a ministrului Mihail Șleahtițchi. S-a născut în 1972, este absolventă a Facultății de Management a ASEM şi a făcut studii masterale în Administraţie Publică la Harvard Kennedy School of Government (Cambridge, SUA). În trecut, a activat în calitate de economistă, fiind consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale.

Distribuie articolul: