Mai mulți părinți ai căror copii frecventează Școala de Arte din Ialoveni l-au chemat la discuții pe primarul orașului, chiar în fața instituției. Se întâmplă după ce ieri, pe trecerea de pietoni din fața școlii, o fetiță de nouă a fost spulberată de un camion. Deși spune că nu Primăria este responsabilă de drumul cu pricina, Sergiu Armașu a dat asigurări că va încerca să rezolva problema prin intermediul instalării limitatoarelor de viteză, scrie AGORA.md.

Părinții s-au revoltat cu privire la neglijența șoferilor care se deplasează cu viteză excesivă. Oamenii au venit cu mai multe propuneri, printre care sediul Școlii de Arte să fie mutat în clădirea Primăriei, întrucât acolo ar fi o zonă mai sigură.

Sergiu Armașa a precizat că va discuta referitor la acest subiect cu Ministrul Economiei. Primarul a dat asigurări că a întreprins deja o serie de demersuri pentru securizarea zonei.

AGORA amintește că pe 17 decembrie o fetiță de nouă ani din localitatea Ialoveni a fost spulberată de un camion chiar pe trecerea de pietoni. Accidentul a avut loc în apropierea școlii de Arte din centrul orașului.

Nici conducerea raionului, nici reprezentanții Inspectoratului de Poliție Ialoveni nu au comentat deocamdată situația creată.

Potrivit statisticilor, în primele 9 luni ale anului 2019 în urma accidentelor rutiere au murit 12 copii. În perioada de referință au avut loc 378 de accidente cu implicarea copiilor în rezultatul cărora 259 de copii au fost traumatizaţi uşor, 85 traumatizaţi grav, iar 22 nu au suferit.

Potrivit INP, în perioada 13-15 decembrie, din cauza șoferilor imprudenți pe teritoriul țării s-au produs 28 de accidente rutiere, soldate cu 28 de persoane traumatizate și 5 persoane decedate.

Distribuie articolul: