Ministerul Sănătății ar fi acționat în instanța de judecată mai mulți absolvenți de la medicină din Republica Moldova, cerând de la aceștia despăgubiri în mărime de 235.000 de lei. Cel puțin așa susține unul dintre absolvenți, care a postat pe Facebook o cerere semnată de viceministrul Sănătății, Oleg Creciun, prin care se solicită încasarea din contul unei persoane în beneficiul instituției a sumei indicate mai sus.

„Ministerul Sănătății a acționat în judecată pe unii colegi de-ai mei, cerând de la fiecare suma de 235 mii lei, pentru că nu s-au angajat în spitalele în care au fost trimiși de către minister. Asta nu e glumă. Ei chiar au facut-o și cică sunt deja peste 100 de cereri de chemare în judecată. Asta după ce muncești de te rupi 4 ani, fiind răsplătit cu o bursă de rahat, după ce termini rezidențiatul mai esti dator Ministerului”, a scris pe Facebook Daniel Moscalenco.

 „Abia aștept și cererea mea de chemare în judecată pentru că nu m-am dus la muncă la Spitalul din Șoldanești”, a mai adăugat medicul. Informația a stârnit indignare în rândul mai multor internauți, în timp ce alții justifică acțiunile Ministerului, invocând prevederi contractuale:
„Respectivul a semnat contract cu MS prin care s-a angajat să lucreze 3 ani pentru stat. Nu respectă contractul – plătește. Nu trebuia să semneze, dacă știa că pleacă din sistem. […] Dacă a semnat că își asumă să plece la Cahul sau Bălți și nu și-a respectat contractul, înseamnă că plătește”.
Sursa: Agora