Proiectul de Competitivitate din Moldova în parteneriat cu Asociația Micilor Producători de Vin, Asociația Industriilor Creative – COR și studioul de design „43Oz”, cu susținerea Proiectului de Competivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, au plăcerea de a vă invita la vernisarea expoziției de lucrări de caligrafie cu genericul „Mai mult decât cuVINte”.

Evenimentul va avea loc pe data de 02 octombrie, ora 18:00, în hotelul „Casa Dacă” (or. Chișinău, str. M.Bănulescu-Bodoni, 17A) și este organizat sub egida brandului de țară „Wine of Moldova”, ca parte a săptămânei „Culturii Vinului” ce anticipează Ziua Națională a Vinului.

Expoziția, a cărei laitmotiv va fi „vinul”, reunește cele mai reușite 30 de lucrări ale discipolilor unei școli de caligrafie din Chișinău, și are drept scop să sublinieze conexiunea între vinificație și scrisul caligrafic – ambele forme de artă implicând transmitere de emoții, muncă manuală și o puternică amprentă a autorului asupra produsului finit. Textele, iscusit transpuse pe hârtie cu tușuri speciale, conțin termeni vinicoli sau fraze cel mai des atribuite vinului, iar măiestria cu care sunt realizate sugerează să le analizăm, mai degrabă, ca pe niște tablouri, decât simple grupuri de cuvinte.

Punctul culminant al vernisajului va fi o demonstrație de tehnici de la caligraful Alexandr Kodîmskii, care va realiza o lucrare de caligrafie folosind penița, pana de scris și alte instrumente specifice.

Vă rugăm să confirmați prezența la eveniment la numărul de telefon: +37369021887, Irina Caliman.

P.

Distribuie articolul: