Vara, nutriţioniştii ne recomandă să avem o dietă bazată pe mâncăruri uşoare. Bineînţeles, asta nu înseamnă că ne vor lipsi grăsimile esenţiale, necesare organismului. Vă propunem o ideie de mâncare uşoară care nu necesită mult timp de preparare.

Ingrediente:

Pentru grătar:

  • 4 pești macrou
  • 2-3 linguri ulei
  • piper
  • sare
  • usturoi
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 12 bețe de bambus pentru frigărui

Pentru garnitură:

  • 2-3 dovlecei
  • 4-5 cartofi
  • 1 lămâie
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură rozmarin

Preparare:

Curăţă şi spălă peștele sub jet de apă rece. Marinează-l cu zeamă de lămâie, ulei şi condimente, după gust. Ţine-l în frigider o oră, înainte de a-l pune pe grătar. Înfige câte trei beţe într-un pește, astfel încât să fie mai ușor să-l  întorci pe grătar.

Spală cartofii, șterge-i și învelește-i în folie de aluminiu, apoi așază-i pe grătar. Spală dovleceii și feliază-i pe lung și lasă-i să se rumenească pe grătar. Opțional, poți pune și câteva felii de lămâie. Servește platoul de pește alături de legume și de verdețuri aromate.

SURSA

Vezi și: Budincă de nutella delicioasă și rapidă, preparată la cană. E gata în 90 de secunde

Distribuie articolul: