Deseori ne confruntăm cu probleme de machiaj topit, mai ales vara, când fondul de ten împreună cu picăturile de transpirație se topesc pe fața noastră. Însă uneori transpirația ne poate avantaja machiajul. Vedeți mai jos cum se întâmplă acest lucru.

Pata de culoare

Ai observat de mai multe ori buzele colorate mai intens după ce ai mâncat o înghețată. Acea pată de culoare de pe buzele tale îți oferă naturalețe chipilui, prospețime și un aer de fragilitate. Poți imita acest lucru cu puțin ruj aplicat pe mijlocul buzei, dar și pe vârful pomeților.

Luciul pleoapelor 

După mai multe ore petrecute sub soare, observi că fardul de pe pleoape devine mia lucios. Fapt datorat uleiului ce se elimină în mod natural. Acest lucru oferă luminozitate chipului. Dacă natura nu ți-a oferit acest luciu natural al pleoapelor, folosește o cremă mai grasă pe pleoape, sau un fard sidefat  de culoare neutră.

collage

Pudra bronzantă

Machiajul purtat câteva ore, mai ales pe timp de vară, se poate amesteca într-atât de bine cu uleiurile pielii, încât pudra bronzantă pe care ai aplicat-o mai devreme, capătă un aspect natural, se aranjează corect sub pomeți și devine parte a tenului tău.

Tușul

Un truc aplicat de modele: aplică tușul, spală fața și voila – acesta curge de pe pleoape și se adună printre genele inferioare, o ușoară retușare cu degetul și ai un smokey eye inversat perfect. Poți omite etapa cu spălatul dacă aplici un creion de ochi cât mai aproape de linia genelor inferioare, întinde-l cu degetul. Atât!

 

Eye Liner rezistent

Ți ș-a ăntâmplat să ți se topească rimelul? Dacă da, atunci ai observat că acesta se scurge printre gene și se aranjează pe pleoape, imitind tușul. Ca să obții acest efect, trebuie doar să umezești puțin genele înainte de aplicările rimelului. Acest lucru te va ajuta să definețti fiecare fir al genelor.

 

 

SURSA

Distribuie articolul: