Cu doi copii și un job solicitant, curățenia generală de primăvară este o bătaie de cap, o poate confirma și jurnalista Lilu. Asta în timp ce pe un cm2 de jucărie se depozitează 180 bacterii, pe un cm2 de scăunel în care își ia masa copilul se găsesc 100 de bacterii, iar un  de burete de bucătărie este împărțit într-o veselie de  70 mii de bacteriiȘi dacă voi credeați că recordurile se opresc aici, greșiți amarnic. Microbii fac camping bine mersi și pe closetul din veceu, unde pe un centimetru pătrat se pot găsi 1,5 milioane de bacterii.

Avem foarte multe viețuitoare în casa noastră, viețuitoarele pe care le vedeți aici și alte mici mii de viețuitoare care trăiesc în viețuitoarele astea. Vă dați seama, știți cum sunt copiii, se plimbă pe afară, vin se joacă înapoi în casă cu obiectele care par curățele la prima vedere, dar sunt foarte mulți microbi, cum zice Amelie, „micobi”. Chiar dacă le punem în mașina de spălat nu mor cu toții, iar în frigider, în congelator, nu încap cu toții și mai ales ursul la Amelie în cameră chiar e voluminos. Astfel e o soluție foarte bună ca aceste obiecte să fie dezinfectate , mai ales că avem și pici, bebeluși micuți. Teița are jumătate de an așa că merită să trăiască într-un mediu cât de cât mai curat. În ultima vreme răceau mult fetele, aveau probleme respiratorii, am găsit soluția nu în medicamente, ci inhalator și umidificator. În camera unde stau copiii trebuie să fie gradul de umiditate între 40 și 60 , iar atunci când ridici gradul de umiditate apare o altă problemă – mucegaiul”, explică Lilu, entuziasmată că echipa Cangurul.md face la ea acasă curățenie.

Cangurul la Lilu.00_01_06_34.Still002

Soarele a ajuns și pe strada familiei Ojovan. Echipa cangurul.md are ac de cojocul microbilor și al mucegaiului, așa că a venit să scape familia Liliei de bacterii. Ustensilele lor au  ajuns chiar și în calorifer.

„Să nu ne ascundem după deget, sunt cazuri când aplicăm substanțe chimice, în schimb după ce substanțele astea își fac treaba, noi clătim foarte bine, apoi folosim ozonul, care nu numai combate bacteriile, ciupercile, ba chiar și oxidează substanțele chimice, astfel obiectul la care avem a face curățenie îl dăm la curat, fără resturi de substanțe chimice”, povestește șeful Departamentului Cleaning, Gheorghe Savin. 

La asta se adaugă aburii. Angajatul cangurul.md a explicat:Noi, pentru a înlătura mucegaiul, nu folosim substanțe chimice cum o fac uneori oamenii, folosim aburul care iese sub presiune la o temperatură de 120-130 grade. Este mai efectiv și mai rapid. Este ecologic, pot să vă demonstrez cum se face, cât de ușor. Știți de ce avem mucegai? Un motiv este că sunt astupate găurile prin care se face ventilarea în odaie, noi lucrând cu aburul le destupăm foarte bine, dacă noi destupăm o dată gaura la aburul ăsta, nu se astupă o lună, poate să dureze și un an.”

Se lucrează în echipă așa că nu durează curățenia prea mult. Lilu a recunoscut că i-ar fi reușit să facă același lucru în câteva zile la cât de ocupată este. Echipa Cangurul.md a lăsat casa lună după câteva ore. Să nu credeți că e scumpă plăcerea de a reveni acasă după muncă într-o locuință dezinfectată și lustruită acolo unde nici nu te aștepți.

Prețul pentru o curățenie generală variază între 15 lei și 25 lei pentru un metru pătrat. Spălarea geamurilor costă cel puțin 35 lei pentru un metru pătrat în interior și exterior, iar ozonizarea se oferă ca bonus dacă ați cerut curățenie complexă, așa cum e curățenia generală de primăvară.

P

Distribuie articolul: