Studii: Liceul Republican de Arte Plastice Igor Vieru – bacalaureat, Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice – Licențiat în Arte Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice – Master în Arte;

Ocupație: Din 2007până în prezent este lector superior la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice; ocupația de bază este pictura de șavalet și sandart-ul – Cu tehnica de sand art; A devenit finalista concursului Românii au talent;

Pasiune: Arta;

Limbi străine: Engleza și rusa;

Ultima carte citită: „The collector” de Stephen King- prefer toate cărțile să le citesc în original- cred că traducerea, chiar și una foarte bună, nu redă până la urmă spiritul și ipostaza în care se afla scriitorul la acea perioadă.

Sugerează și tu o doamnă notorie!

Tânăra care a dus numele Moldovei la emisiunea „Românii au Talent”, Ana Munteanu, este un om de creaţie desăvârşit, o visătoare şi o optimistă. Nu îşi imaginează viaţa fără pictură şi mărturiseşte că îi este recunoascătoare sorţii că a descoperit arta desenului în nisip – sandart. Lumea ei este atelierul de creaţie, îşi petrece acolo zilele, săptămânile şi anii.

Ana Munteanu

„În prezent am mai multe reprezentații planificate în România dar și Republica Moldova în cadrul unor evenimente publice cât și private. Proiectul care m-a marcat și care mi-a oferit o experiență mare a fost spectacolul „Gândurile unei nopți de vară”, un spectacol performance de 2 ore, care a implicat nu numai desenul cu nisip dar și calitățile mele de actor pe care nu creadeam că le voi dezvolta vreodată. Spectacolul a fost la Paris, iar acum sperăm că vom putea pune piesa și acasă.

Ana Munteanu

Cei 16 ani de studiere a desenului, anatomiei, compoziției şi luminii mă ajută foarte mult să înțeleg arta și să reușesc să o simt. Dacă mă apuc de o pictură tematică, citesc foarte mult înainte, mă documentez, analizez și abia apoi încep să muncesc. Vreau ca arta mea să fie perfectă şi să o înţeleagă toată lumea”, a precizat sursa.

Vezi aici mai mult despre activitatea Anei Munteanu.

Citește și: Ana Munteanu: „Nu mă conformez societății și dogmelor”

Foto: PentruEA, Facebook.com

Sursa: EaLider.md

Sugerează și tu o doamnă notorie!