Certurile dintre frați nu sunt negative. Din contra, acestea promovează dezvoltarea relației celor doi. Deși relația cu fratele sau sora ta poate avea suișuri și coborâșuri, vei știi mereu că el sau ea îți va fi alături atunci când ai nevoie de susținere.

Poate că nu o dată te-ai întrebat dacă este mai bine să ai frați și surori sau nu.
Iată de ce e bine să nu fii singur la părinți:

Ești mai puțin egoist
Un studiu făcut asupra a peste 300 de familii a arătat că să ai o relație apropiată cu frații/surorile înseamnă să fii mai altruist, să te gândești și la binele celuilalt, să fii mai puțin egoist, scrie realsimple.com. Acest aspect a fost important în special în cazul baieților cu surori.

Ai o sănătate mintală mai bună
Studiul făcut de cercetătorii de la Brigham Young University a arătat că cei care au o legătură strânsă cu fratele sau sora au și o sănătate mintală mai bună, suferă mai rar de episoade de singurătate, tristețe, anxietate, sentimente de vinovăție sau lipsa de afecțiune. Rezultatul este același indiferent de diferența de vârstă între frați și surori.

Devii mai fericit!
La propriu! Pentru că știi că ai un suport emotțional pe viață. La bine și la greu, ai un prieten.

Ai o sănătate mai bună
Un studiu a arătat ca în 43% dintre cei care au frați/surori au un stil de viață mai sănătos, mai corect și sunt mai activi, din punct de vedere fizic.

Traiești mai mult!
Crește șansa de viață sănătoasă. Și de viață mai lungă. Da, cel cu care te luptai în copilărie pentru jucării, te ajută să trăiești, în medie, cu 7,5 ani mai mult!

SURSA

Distribuie articolul: