În ciuda tuturor criticilor, unele filmele realizate la Hollywood au și o componență educațională importantă. Mai ales în privința educației sexuale. Unele filme prezintă sexul și relațiile dintr-o perspectiva incorectă, dar altele reușesc să ne învețe ceva util.

Ce am învățat despre sex din filme? La această întrebare au încercat să răspundă cei de la TheEvery Girl:

Consimțământul este important

Toată lumea știe asta la vârstă maturității, dar când ești adolescent nu înțelegi acest concept foarte bine. Mai ales dacă una sau ambele părți se află sub influență alcoolului. Deși filmul Superbad are unele nu mai e de actualitate în unele privințe, consimțământul este tratat într-o manieră pe care adulții o pot înțelege. Nu face sex cu o persoană aflată sub influență alcoolului pentru că această nu-și poate da consimțământul. La asta se reduce totul.

Cu răbdare trecem munții

În vreme ce filmele pentru adulți înfățișează sexul că pe ceva rapid, dur și plin de pasiune, în realitate lucrurile nu stau deloc așa. Iar unele filmele au arătat că o abordare calmă poate fi la fel de reconfortantă. Filme că Friends with Benenfits au arătat că sexul poate fi rapid sau lent, în funcție de cum simți și de ce îți dorești.

Poți face sex de la prima întâlnire. Sau nu.

How to Lose A Guy în 10 Days oferă multe lecții despre dating în general. Însă ideea că sexul se poate întâmplă oricând ambele părți sunt pregătite a fost inovatoare. Poți face sex de la prima întâlnire, iar asta nu înseamnă că este ceva în neregulă cu relația. Pe de altă parte, poți să aștepți atât cât este nevoie dacă momentan nu te simți pregătită. Aceste reguli sunt orientative, iar creatorii de filme de la Hollywood au știut să speculeze aceste lucru.

Nu trebuie să faci sex că să ai parte de o relație împlinită

Există foarte multe comedii romantice în care nici măcar nu se vorbește despre sex. O relație împlinită nu trebuie neapărat să includă sexul. Iar interesul tău față de partener nu trebuie să fie condiționat de competențele în materie de sex. Nimeni nu pune la îndoială legătură puternică dintre Jenna și Matt în filmul 13 Going on 30 , dar relația lor nu presupune și o componentă sexuală (ea este o față de 13 ani în corpul unei femei de 30 de ani). Fă ceea ce simți că este potrivit pentru ține, nu ceea ce crezi că se așteaptă de la ține într-o relație. Sexul trebuie făcut atunci când simți.

Folosește întotdeauna metode de contracepție

Probabil că nu vei uită niciodată scenele de sex din Mean Girls. Dar ele nu înseamnă neapărat un eșec. Deși poate părea o satiră a felului în care se face în mod real educație sexuală, ideea de a folosi prezervative și mijloace de contracepție (chiar dacă faci sex cu o persoană de același sex) este foarte importantă.

Ești pregătită întotdeauna pentru o partida de sex în cadă. Nu te obosi să minți, cu siguranță ai revăzut de multe ori scenă din To All the Boys I’ve Loved Before. Totuși, nu trebuie să uiți de protecție.

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: