Lizzie Velasquez, tânăra originară din SUA, numită nu de puține ori ca și ”cea mai urâtă femeie din lume”, a urcat pe scenă, în speranța că va sparge stereotipul care i-a fost atribuit. Mulți o discriminează, dar puțini știu că tânăra suferă de o boală care presupune imposubilitatea organismului de a asimila grăsimile. De dragul său, dar și de dragul altor femei, aflate în aceeași situație ca și ea, Lizzie a participat la una dintre conferințele TED.

Lizzie are o înălțime de 152 de cm și cântărește doar 25 de kilograme. Este nevăzătoare de un ochi și nevoită să mănânce la fiecare 15 minute, pentru ca să nu-și piardă cunoștința. Doctorii nu o pot ajuta, așa că Lizzie este nevoită să respecte un regim de 5000 de kcal în fiecare zi.

Deși a fost luată în derâdere atunci când un film cu participarea sa a apărut pe Youtube, Lizzie nu se oprește aici. Tânăra vrea să-și transforme neajunsul într-o armă, prin încercarea sa de a-și scoate la iveală valorile, credințele și forța interioară.

”Cea mai urâtă femeie din lume”, în opinia multora, se vrea a fi ”cea mai încrezută femeie din lume”, iar sfaturile pe care le oferă Lizzie pentru celelalte femei sunt:

Acceptă tot răul care ți s-a întâmplat

”Shit happens”, spune dur, Lizzie. Nu merită să ne învinovățim de fiecare fleac și nici să ne dezvinovățim. Nu poți schimba nimic din toate câte ți s-au întâmplat. Acceptă totul și trăiește azi. Așa îți vei schimba viața.

Valoarea ta nu se schimbă în funcție de ceea ce vorbesc alții

Lizzie a luptat cu sute și mii de comentarii răutăcioase la adresa sa. A plâns mult și a rămas mască în fața multor mesaje pe care le-a primit. ”M-au apreciat doar după exterior. Nimeni nu știa ce fel de om sunt și ce simt. Dar eu știu că sunt un om bun și că am nevoie de un comportament pe măsură, din partea celorlalți”, mai spune tânăra.

Este inutil să răspunzi la mesaje agresive tot cu agresivitate

Atunci când ești atacată, trebuie să te aperi, dar nu merită să răspunzi cu aceeași monedă, pentru că atragi doar energie negativă în jurul tău. Asta n-o să-ți aducă fericire, spune Lizzie. ”Lasă-i pe cei care își bat joc de tine să rămâmă perplecși, atunci cînd vor vedea cîte ai obținut.

Fă-ți neajunsurile să lucreze pentru tine

”Urâțenia și boala mă fac mai puternică. Acestea au devenit cartea mea de vizită. Oamenii au încredere în mine, pentru că cei care au un chip la fel ca și al meu, nu pot ascunde adevărul”, mai mărturisește Lizzie.

Greutățile și încercările te ajută să crești

Problemele sunt cele care ne ajută să obținem cunoștințe și experiență necesară pentru atingerea culmilor; ne călesc și ne ajută să ne depășim.

Alege singură între a ceda și a deveni fericită

E o mare putere să nu cedezi în fața căderii și să reziști până la victorie. Prin asta, vei atrage oamenii buni și te vei debarasa de cei care îți vor răul!

Distribuie articolul: