În perioada 22 – 26 iunie, la Chișinău se va desfășura cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional „Nopțile Pianistice”, eveniment organizat de Sala cu Orgă. Ediția curentă a Festivalului va cuprinde trei concerte de înaltă ținută artistică, cu participarea unor valoroși artiști din Belgia, Franța, România și Republica  Moldova.

PianFestivalul va debuta duminică, 22 iunie, cu un elegant moment muzical prezentat  publicului de apreciatul pianist Ashot Khachatourian. Originar din Armenia, stabilit în Belgia, Ashot Khachatourian este solist al prestigioasei Queen Elisabeth Music Chapel din Bruxelles. Artistul va prezenta la Chișinău un recital alcătuit din creațiile lui Beethoven, Chopin, Shubert și Prokofiev. 

Marți, 24 iunie, Festivalul va continua cu Seara Ansamblurilor cu Pian, muzica de cameră fiind  prezentă pentru prima dată în agenda “Nopților Pianistice”. Pianista Olga Iuhno (R. Moldova), violoncelistul Cristian Florea (România/Germania) și  Cvartetul Național de Coarde vor interpreta două sonate pentru pian și violoncel de Brahms și Beethoven;  Piano Quintet „Dumka” de Dvorak.

Punctul culminant al festivalului îl va constitui  Seara concertelor de pian, din 26 iunie, cu participarea Orchestrei  Naționale  de  Cameră, sub bagheta dirijorului Valentin Doni (R. Moldova/România), unul din inițiatorii “Nopților Pianistice” la Chișinău. Acest eveniment va marca și închiderea stagiunii concertistice 2013-2014 a Sălii cu Orgă. În calitate de soliști vor evolua trei tineri pianiști invitați, cu un palmares bogat în premii și o activitate artistică extrem de apreciată în țările lor de origine, dar și în străinătate. Pianistul francez Nicolas Bourdoncle va interpreta  Concertul  nr.1  de Chopin,  Andrei Licareț (România) va prezenta Concertul nr.3 de Beethoven, iar Ecaterina Baranov (R. Moldova), care recent și-a încheiat studiile post-universitare la Paris, va oferi publicului Concertul Nr.13 de Mozart.

nopti pian

Concertele încep la ora 19.00, iar biletele pot fi achiziționate la casa de bilete a Sălii cu Orgă și online – pe www.iticket.md. Prețul biletelor variază între 60 și 100 de lei.

P

Distribuie articolul: