O echipă de cercetători din cadrul Universităţii New York din SUA a desfăşurat un studiu de amploare în colaborare cu site-ul de întâlniri Ashley Madison, agenţie de dating care se adresează persoanelor aflate în căutarea unor parteneri de sex ocazional sau persoanelor căsătorite dornice să încerce ceva nou. Studiul de amploare a luat în calcul opt milioane de persoane, a identificat perioadele din viaţă în care probabilitatea de a ne înşela partenerul este foarte mare.

Concluziile publicate în Jurnalul Academiei Naţionale de Ştiinţă au dezvăluit că din 8 milioane de bărbaţi înregistraţi ca membri ai site-ului Ashley Madison, aproape 1 milion aveau vârsta de 29, 39, 49 sau 59 de ani. De asemenea, bărbaţii aflaţi în căutarea unor relaţii extraconjugale care aveau vârstele amintite erau cu 18% mai mulţi decât membrii masculini de alte vârste. Analiza statistică a fost realizată şi pe femei, iar rezultatele au indicat acelaşi rezultat ca în cazul bărbaţilor, chiar dacă numărul reprezentantelor sexului frumos a fost mai mic decât al bărbaţilor, notează Wall Street Journal.

inselareSuntem extrem de vulnerabili din zece în zece ani Cercetătorii au tras concluzia, în lumina acestor rezultate, dar şi altor date luate în considerare, că oamenii implicaţi într-o relaţie sunt cel mai predispuşi la infidelitate în anul în care schimbă prefixul, deci între 29 şi 30 de ani, 39 şi 40 de ani etc. Autorii studiului au precizat că este primul studiu de o asemnea amploare despre infidelitate, iar ce este mai important, informaţiile au fost culese fără a exista riscul ca subiecţii să nu ofere răspunsuri sincere.

Prin urmare, cercetătorii consideră că persoanele implicate în relaţii de durată sau căsătorite ar trebui să acorde o atenţie deosebită încheierii acestor cicluri de zece ani, ţinând cont de faptul că riscul de infidelitate creşte semnificativ. În ceea ce priveşte realizarea unor studii anterioare despre infidelitate, cercetătorii au explicat că subiecţii au arătat că înţeleg extrem de diferit ideea de infidelitate. Pentru unii se traduce prin infidelitate emoţională, care se reduce la flirt sau împărtăşirea unor secrete, în timp ce pentru alţii infidelitatea presupune activităţi specifice preludiului sexual sau actul sexual în sine.

Alte studii pe această tema au scos la iveală că bărbaţii şi femeile înşală din motive diferite. Astfel, bărbaţii au spus că nu sunt satisfăcuţi sexual, în timp ce femeile sunt infidele pentru că nu se simt satisfăcute emoţional de parteneri. Pe de altă parte, bărbaţii sunt mai deranjaţi când află că iubitele sau soţiile au avut o relaţie pur sexuală, în timp ce femeile sunt mai afectate dacă iubiţii sau soţii au avut o aventură cu o femeie de care s-au îndrăgostit.

Sursa: Adevărul.ro

Foto: Sport.ro

Distribuie articolul: