Kim Jong-un trimite sute de tineri la muncă în Rusia pentru a putea astfel acoperi cheltuielile regimului de la Phenian, notează jurnaliștii de la Fox News. Un grup al activiștilor pentru Drepturile Omului susțin că muncitorii nord-coreeni sunt trimiși acolo, fiind "puțin mai mult decât niște sclavi".

Se pare că aceștia ar fi supuși permanent unor acte de violență, ba chiar de cruzime. Cea mai mare parte a banilor obținuți de pe urma trudei lor sunt trimiși în Coreea de Nord, iar aceștia ar fi plătiți cu cel mult 850 de dolari pe lună.

Un raport al celor de la Drepturile Omului relevă faptul că aproximativ 50.000 de muncitori nord-coreeni sunt nevoiți să lucreze pe bani foarte puțini în Rusia. Aceeași sursă susține că anual 120 de milioane de dolari sunt trimiși regimului de la Phenian.

„Guvernul nord-coreean menține un control strict asupra profilurilor muncitorilor lor. În cele mai multe cazuri primesc chiar și 90% din salariilor lor”, a declarat pentru FoxNews Scott Synder, Director al Programului Politicilor Americane-Nord Coreene, din cadrul Consiliului de Relații Externe.

Departamentul de Stat american raportează anual problemele pe care traficul de persoane le ridică. Astfel, aceștia au ajuns la concluzia că „exploatarea în muncă este caracteristică în cazurile de trafic de persoane, printre care se numară reținerea documentelor de identitate, lipsa de plată a salariilor, supunerea la abuzuri fizice, lipsa măsurilor de siguranță și condițiile extrem de sărace de trai”, a declarat Secretarul de Stat Rex Tillerson, notează jurnaliștii de la FoxNews.

Sursa: protv.ro, foxnews.com

Distribuie articolul: