Cunoscută bine în lumea jurnaliștilor, Gutiera Prodan câștigă tot mai mult teren în cercurile oamenilor de artă. Pasiunea de a picta s-a trezit de acum cinci ani, în timpul unei vizite de lucru în India. Provocată de a încerca să picteze, mare i-a fost uimirea când a descoperit cât de bine mânuiește pensula. Așa a ajuns să-și expună lucrările și la Paris!

Moderează evenimente culturale, este președinte a felialei din Chișinău a „Uniunii Ziariștilor profesioniști din România”, coordonează echipa emisiunii „Bună Dimineața” de la postul de televiziune Moldova 1, participă la jurizare în cadrul festivalurilor naționale și internaționale și cu toate astea își rezervă timp și pentru pictură.

gutiera-prodan-expoziie-paris

Vezi și: Gutiera Prodan la ceas aniversar: „Banii adunați din tabloruile vândute în Moldova vor merge pentru crearea unui „Parc al Păcii” aproape de Chișinău”

Gutiera Prodan a devenit un nume apreciat în lumea artelor plastice nu doar în Republica Moldova dar și peste hotare. A participat la numeroase expoziții la Chișinău, în România, Belgia, Italia, iar la finele anului 2016 a ajuns cu lucrările sale în una din cele mai prestigioase galerii din Paris. Lucrările poctoriței au rămas în Franța pentru a fi expuse la o altă galerie din Paris. De ziua Artei, pe 15 ianuarie urmează să meargă și la București, unde va avea o expoziție personală.

gutiera-prodan-pariss

Vezi și: Gutiera Prodan: „După 27 de ani de televiziune, am găsit refugiu în pictură”

Dă naștere lucrărilor sale chiar la ea acasă, pictează flori din imaginație și din suflet, asociindu-le cu viața și oamenii. Pentru ea casa înseamnă căldură, bunătate, dragoste, inspirație, nu-i de mirare că toate aceste calități se regăsesc și pe pânzele ce le realizează.

Foto: moldova9.com

Distribuie articolul: