Deserturile din jeleu sunt ușor de preparat, conțin puține calorii și pot apărea pe masa ta în cele mai variate forme. Turnate cu fructe, pomușoare, în straturi pe culori sau simple, ele arată festiv și sunt un final perfect pentru o masă copioasă. Mai jos găsești rețeta de jeleu din vin, mai puțin cunoscută de gospodine, însă apreciată la maxim de cunoscători.

Ingrediente  jeleu-de-vin

  • Vin
  • Gălbenuș de ou
  • Zahăr
  • Coniac
  • Gelatină

Proporții

Pentru un litru de vin, la alegerea ta: alb, roșu sau roze, vei avea nevoie de 18 gălbenușuri de ou, 300 g de zahăr, 100 g de coniac și 40 g de gelatină.

Mod de preparare:

  1. Amestecă bine gălbenușul cu zahărul, până nu se face de culoare albă.
  2. Pune vinul la foc, iar când acesta ajunge la fierbere toarnă-l peste amestecul din ou și zahăr.
  3. Pune cratița la foc încet și amestecă în continu până masa va începe să se îngusteze. Atenție! Nu trebuie să ajungă la fierbere.
  4. Amestecând, lasă să se răcească puțin, adăugă gelatina dizolvată, coniacul și șase gălbenușe bătute. Totul se amestecă încet, se toarnă în formele prealabil unse cu unt, care apoi sunt puse în congelator pentru trei ore.

Mult spor și poftă bună!

Citește și: 

Aliona Baciu schimbă Moldova prin deserturile care cântă. „ Am înțeles că cel mai mare secret este măsura ” (Video)

Rapid și delicios! De Crăciun, surprinde-ți apropiații cu un desert fără coacere

Foto: Shkolazhizni.ru

 

Distribuie articolul: