Boruri mici sau extinse, finisaje răzlețe sau complicate… pălăria este pentru mulți dintre noi un mare mister și încă un accesoriu pe care ne temem să ni-l asumăm. Iuliana Chiroșca, pălăriera care se declară că n-a mai dorit să se vadă supusa unui sistem birocratic, ne-a dezvăluit câteva secrete pe care nici nu ni le închipuiam, legate de confecționarea unei pălării. Se pare că arta millinery este una care te poate propulsa foarte sus și îți aduce o doză imensă de satisfacție. 

Ideologia moldovencelor

„Puțini își dau seama despre cât de greu îi este publicului să accepte o pălărie. La început am avut în față enorm de multe impedimente, conservatorism, scepticism, complexe și multe alte stranietăți care vin din felul de a fi al moldovencelor. Însă, de fiecare dată timpul îți aduce și doza de încredere a publicului. Insistențele mele, alternate cu training-uri de calificare în domeniu, m-au ajutat mult sa schimb cu câteva grade ideologia femeii din Moldova.

Adevărata pălărie e cea din materiale de calitate

Optez mereu pentru materiale naturale, de calitate înaltă, iar de aici reiese și prețul unui articol creat. Dacă facem rabat pe seama materialelor, aceasta imediat se va reflecta și în calitatea creațiilor. Marca Julie Anne a fost conceput executată, promovată și asumată în totalitate de mine, însă îmi doresc mult să cresc, să angajez personal, căruia să-i pot delega atribuții ca să-mi pot fluidiza activitatea.

Fierbinte, Ascuțit, Migălos

Crearea unei pălării împlică multe etape despre care nici nu îmi imaginam inițial. M-am fript la propriu de multe ori cu generatorul de aburi, am umblat zile întregi cu degetele înțepate de la ace și cuțitele pentru stofe, iar despre migală nici nu mai spun… Fiecare etapă necesită precizie maximă, ori, odată executată, aceasta va da forma pe care nu o mai schimbi cu una cu două – deci, de 17 ori măsori și abia a 18-a pornești aburul fierbinte.

Business și administrare? Nu am auzit. Intuiție!

Probabil sfaturile mere ar putea fi valabile pentru oricare din începători pentru ca ele nu au fost rupte din manuale de teorie în business ci mai degrabă intuite. Chiar dacă am facultatea de Business și administrare, cred ca m-am bazat mai mult pe intuiție și observații, pe capacitatea mea de a analiza ce se întâmplă la fiecare etapă. Multe lucruri care nu-ți ies azi, peste o lună au șanse mari să-ți reușească… verificat! O mare doza de Nebunie… astfel s-ar traduce investițiile, avântul, cheltuielile mari și câștigurile care nici pe departe nu fac balanță. Foarte mulți cedează – eu aveam idei de dezvoltare mereu și eram o turbulentă generatoare de forța pentru că am știut mereu: Deontologia și eticheta în comportament îți va da enorm de multă clasă, chiar dacă vor semna un simplu papion din bumbac!”, ne dezvăluie Iuliana Chiroșca.