Ți s-a întâmplat și ție să ai dubii despre adevărul celor spuse de o persoană cu care ești în conversație? Ei bine, atunci trebuie să știi despre modurile care iți vor permite detectezi când cineva spune o minciună.

1. Lipsa detaliilor

Un mincinos sare peste multe dintre detaliile înflorite care există atunci când sunt povestite de oamenii cinstiți. Acestea sunt mai greu de ținut minte, așa va încerca  le evite. O persoană care spune adevărul ar putea menționa melodia care era pe fundal în timpul unui eveniment sau ce flori se aflau pe masă într-o anumită încăpere. Un mincinos va încerca  evite complet aceste informații.

2. Memorie defectuoasă 

Oamenii care spun adevărul nu au atâtea probleme în a își aminti un adevărat eveniment. Ei l-au trăit, așa le vine destul de ușor. Pe de altă parte, mincinoșii se vor scuza au o memorie mai slabă când, în realitate, aceasta este doar o minciună.

3. Corecții spontane

Mincinoșii încearcă schimbe destul de mult poveștile – „Numele ei era Ana… ah, nu. Parcă Anca. Sau Alina?” Dacă nu își mai amintește numele nu trebuie presupui din prima minte… dar dacă astfel de corecții sunt destul de frecvente, atunci poate ar trebui fii mai atentă.

4. Detaliile sunt scurte și foarte vagi

Cu cât povestea este mai lungă, mai completă și mai detaliată, cu atât este mai probabil fie adevărată. Din nou, a spune o minciună sau chiar un șir de minciuni presupune depui un efort incredibil deoarece înseamnă trebuie creezi un scenariu întreg din cap.

5. Lucrurile încep să nu aibă sens

Dacă ceea ce ți se spune nu se potrivește cu ceea ce știi sau crezi ar trebui fie, este foarte probabil fii mințită.

6. Nesiguranța

Dacă persoana din fața ta pare să fie nesigură sau, și mai rău, depun prea mult efort pentru a veni cu o evidența plauzibilă a evenimentelor, acesta este un semn că încearcă să te mintă. Important – și oamenii care spun adevărul pot fi nesiguri sau pot avea anumite dificultăți în a își aminti evenimentele trecute, însă dacă este vorba despre o întâmplare importantă, care s-a întâmplat în urma cu puțin timp, nu ar trebui să le fie atât de greu să revină cu detaliile necesare.

7. Voce ușor înceată

O persoană care minte vorbește neobișnuit de încet, de lent. Povestirea unei persoane care spune adevărul este relativ normală, în timp ce mincinoșii încearcă aibă o voce extrem de înceată.

SURSA

Distribuie articolul: