Cei mai mulți dintre noi habar nu au cât de frumoasă este totuși Moldova. Maluri de râu stâncoase, șerpi împletindu-se și jucându-se lângă apă sau sub apă, dealuri împădurite, plaje din piatră... Toate astea nu se găsesc doar în Grecia, dar și de-a lungul bătrânului râu Nistru, care a săpat adevărate defileuri în unele dintre cele mai pitorești „văgăuni” din Moldova.

Alegeți să admirați aceste priveliști vâslind un caiac, ceea ce presupune o ambarcațiune de sport ascuțită la ambele capete, cu suprafața de alunecare netedă sau în clinuri și care este condusă cu una sau două padele. Dacă dați în căutare pe google „kayaking în Moldova” veți găsi mai multe opțiuni, mai mulți organizatori pentru asemenea escapade, care propun diverse itinerarii.

Unul dintre cele mai frumoase rămâne a fi pentru mine satul Oxentea ca punct de pornire și Centrala Hidroelectrică de la Dubăsari ca punct de „aterizare”. Pe acest traseu aveți de admirat maluri de râu clădite din piatră, o plajă sălbatică albă așa cum o vedem prin filme sau călătoriile exotice, păduri fără sfârșit, insulițe din stuf pe care le puteți străbate pentru a vă simți ca într-o pădure tropicală.

Aveți de câștigat nu doar emoții pozitive și impresii greu de descris în cuvinte, dar și o porție bună de sănătate. Spatele și brațele voastre o să își amintească de niște mușchiuleți mici de care poate demult au uitat că există. O oră petrecută în caiac arde 400 de calorii, ceea ce îl face un sport excelent pentru cei care vor să piardă din greutate. Spatele, pieptul, stomacul şi braţele se vor dezvolta armonios. Liniștea din jur și mânuirea vâslelor fac din tot procesul o adevărată sesiune de relaxare. O să uitați de toate. o călătorie cu un caiac costă, în medie, 450 – 600 lei. Cu 450 luați un caiac cu 2 locuri, iar cu 600 un caiac pentru o singură persoană. La asta se adaugă cheltuielile de transport.

Acest gen de activitate este perfect pentru reuniunile de familie, care de multe ori se rezumă la frigărui și șederi îndelungate la masă. Nu mai vorbesc despre colectivele de muncă.

Kayaking-ul devine una dintre cele mai bestiale forme de teambuilding, căci colegii de muncă vor trebui să vâslească în unison pentru ca barca să se miște suficient de repede și eficient pe apele uneori brăzdate de valuri ale Nistrului.

Distribuie articolul: