Cu siguranță atunci când vorbești de Cristina Gheiceanu în minte îți vine imaginea cu podoaba ei capilară absolut superbă. Cristina nu cheltuie averi în salonele de frumusețe, dar evită niște greșeli simple care îi dăunează părului.

Am comis și eu aceste greșeli și mă întrebam mereu, de ce acordând atâta grijă părului meu nu se vede nicio îmbunătățire, până am început să mă documentez. Am început să am mai mare grijă de părul meu când am decis, în primul an de universitate, să mă fac blonda. Iată cele mai mari greșeli:

1. Clătești părul cu apă fierbinte. Dacă sunteți ca mine, atunci vă înțeleg perfect. Eu iubesc ca apa să fie atât de fierbinte, că parcă mai are puțin și începe a clocoti.)))) Se pare că acest lucru este foarte dăunător atât pentru piele, cât și pentru păr. Încercați să clătiți părul cu apă abia călduță, dacă puteți atunci chiar rece. Așa, părul va arăta proaspăt mai mult timp și nu se va îngrășa atât de repede.

2. Aplici condiționerul sau balsamul la rădăcini. Scumpele mele, aceste produse sunt destinate doar capetelor. Respectiv, le aplicăm de la jumătatea părului în jos.

3. Purtați părul în elastic, în fiecare zi. Din păcate, pe cât de comod nu ar fi părul prins în coadă, pe atât de rău este acest lucru pentru podoaba capilară. De ce? Pentru că acolo unde este elasticul, firele de păr se deteriorează. Iar în așa mod, părul vostru nu va arăta bine.

4. Periați părul după ce îl spălați. Știu că e comod așa. Exact același lucru l-am făcut și eu o perioadă foarte lungă de timp. Cea mai bună soluție este să vă periați bine părul înainte de a-l spăla, iar după baie să-l lăsați să se usuce și abia după asta să-l pieptănați.

5. Folosirea șamponului uscat. Șamponul uscat este un mare ajutor pentru noi femeile. Eu personal, îl ador.)) Mai ales când îmi trebuie repede să arăt bine. Folosit rar, nu va afecta părul, dar dacă faceți abuz, specialiștii spun că el poate duce la căderea părului. Așa că, totul cu moderație.

6. Spălați părul în fiecare zi. Dacă sunteți obsedate de felul în care arata părul, să știți că nu faceți bine. Părul spălat în fiecare zi își pierde din elasticitate, dar și din luciu.

7. Nu speli peria de păr. Spre marea mea rușine, aceasta a fost greșeala mea frecventă. Spălam peria, când îmi părea mie că trebuie sau mai bine zis când îmi aduceam aminte.))) Totuși, dacă vreți ca părul vostru să nu se îngrașe atât de repede, nu folosiți șamponuri pentru par gras, dar spălați peria de două ori pe săptămână, cu un săpun sau chiar cu șampon. Veți vedea ce schimbare.

8. Decolorarea părului. Ah asta e cea mai gravă cred. Una e când folosiți direct o vopsea de păr, care va deschide părul cu 2-3 nuanțe și cu totul alt lucru e atunci când decolorați și apoi vopsiți părul, pentru a obține culoarea dorită. Nu îl decolorați sub nicio formă, chiar și dacă vă roagă cel mai bun frizer.)

9. Îndreptarea chimică a părului. Am făcut-o și eu când lucram la Pro Tv, pentru că nu mai vroiam să folosesc placa în fiecare zi, dar am făcut o greșeală extrem de mare. Mi-a luat mult timp să-mi restabilesc părul, mai bine zis să-l cresc.)))

Sursa: cristinagheiceanu.com

Citește și: Cristina Gheiceanu s-a trezit în mijlocul unui scandal pe Internet! „Voi continuați să mă vorbiți, iar eu voi continua să-mi realizez visurile”

Distribuie articolul: