Mai mult de 1 din 6 cupluri au probleme cu conceperea; stilul de viață aglomerat, stresul și alte probleme de sănătate pot întârzia momentul în care o femeie devine mamă. Pe lângă factorii care scad fertilitatea, studiile recente au arătat că și alimentația joacă un rol important în prevenirea infertilității.

Se pare că există câteva alimente care cresc șansele de-a rămâne însărcinată, și anume:

Fasolea
Boabele de fasole sunt surse importante de proteine slabe și de fier, ambele fiind esențiale pentru sănătatea ovarelor. În plus, au un conținut scăzut de grăsimi și unul ridicat de fibre, așadar nu trebuie să-ți faci griji pentru greutate. Include în alimentația ta măcar o dată pe zi fasolea.

Pește, avocado – surse de Omega – 3
Acizii grași Omega-3 sunt esențiali atunci când vine vorba de încercarea de a concepe un copil. Acestea conțin EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic), care sunt importante pentru creșterea fertilității. Acestea reduc inflamația zonei pelvine și, de asemenea, mucusul cervical al ovarului. Medicii recomandă de obicei să începi cu Omega-3 cu cel puțin trei luni înainte de-a dori conceperea copilului. Mai mult, include în dieta zilnică alimente care sunt surse de acid gras Omega-3.

Fructe de pădure
Știm deja că fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți. de fapt, ele cresc șansele de a rămâne însărcinată. Antioxidanții diminuează deteriorarea celulelor și protejează organele interne de deteriorarea radicalilor liberi. astfel, este menținută sănătatea întregului organism.

Produse lactate
Alimente bogate în calciu nu numai că vor spori sănătatea osoasă, ci și sănătatea reproducerii. Produsele lactate sunt bogate într-o proteină numită poliamină, care se găsește în plante și produse de origine animală. Aceste proteine ajută la îmbunătățirea sănătății ovulelor și, de asemenea, ajută buna funcționare a ovarelor.

Legume verzi
Legumele verzi conțin folat și alte substanțe nutritive esențiale care îmbunătățesc sănătatea generală a femeilor. în plus, ele sunt cunoscute pentru faptul că reduc stresul și îmbunătățesc sănătatea mintală. Acești doi factori pot avea un efect direct asupra reglării ciclului menstrual, ceea ce va contribui la creșterea șanselor de sarcină. Include în alimentație spanacul, salata verde, varza, loboda etc.

Migdale
Migdalele sunt bogate în vitamina E, mangan, cupru și biotină. Vitamina E ajută la îmbunătățirea calității ovarelor și, de asemenea, previne riscul de defecte congenitale. Ai grijă ca gustarea de zi cu zi să fie în jur de 10 migdale.

Distribuie articolul: